sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Pikkujuttuja

Jottei vaatteet olisi ikuisesti banaanitahroissa tehtailin iltapuhteena muutamia ruokalappuja Juniorin käyttöön. Esikoisella oli jos jonkinlaista ruokalappua ja itse totesin parhaaksi perus kankaiset laput. Ainoa ongelma näissä oli se, ettei kouru (tai pussi) pysynyt koskaan avoimena ja loppujen lopuksi, tahrattomien vaatteiden kustannuksella, luovuin lapuista kokonaan. Nämä näyttää ehkä kouruttomilta mutta sitä ne eivät ole...
Takaa laput näyttävät tältä. Kouru on siis jemmattu lapun taakse ja kun kourun kääntää lapun etupuolelle...
... näyttää se tältä. Pysyy huomattavasti paremmin auki, eikä repsota mihinkään suuntaan. Pienistä jutuista on toimivuus kiinni.

Kankaina puuvillaa ja takapuolella softista, paitsi sienikuvioisessa on muovitettu frotee. Tuo frotee on liian jäykkää ja siksi en lähtenyt sitä edes kanttaamatta ettei olisi tullut rintapanssaria. Koska en kantannut olisi tarrakiinnitys ollut ikävän näköinen, puhumattakaan siitä että tarrojen reunat olisivat saattaneet raapia Juniorin niskaa, eli KAM-nepit laitoin.
Saako tuota softista muuten nykyään enää mistään? Tuon palan löysin kaapin kätköistä ja koska näitä lappuja kuluu niin sitä tarvitaan lisää. Pulia voisi tietysti käyttää, mutta hintaa on sillä tähän tarkoitukseen hiukan liikaa ja tosiaan muovitettu frotee on makuuni liian tönkköä.

Lisäsin muuten eilen kankaita tuonne vaihdokkeihin ;)

9 kommenttia:

 1. hei. toi onkin hyvä idea toi kouruhärdelli. itsellä on neljät ruokalaput leikattuna mutta millon olisi inspiraatiota ommella niitä..hmm en tiedä. olis sellainenkin malli missä se lappu on eka vaan pitkä kaistale ja alhaalla sivuissa on parit kam-nepit ja se kouru tulee niin kun taittaa sen kaistaleen alaosasta ja laittaa nepeillä kiinni. ei ole keittosyömisen pitävä mutta kyllä sinne ruoka jää.

  VastaaPoista
 2. Ihania kankaita näissä ruokalapuissa!

  VastaaPoista
 3. Voi tuo onkin kiva idea toi taakse laittaminen. miun niksi on ollut laskos taskuosassa,joka pitää taskun auki, mut tota sunkin ideaa pitää kyllä kokeilla :)

  VastaaPoista
 4. Tuo avaruuskangas on ihan huippua, se saa minut hymyilemään oli se sitten ihan missä muodossa tahansa. Meillä pojat ovat kieltäytyneet järjestelmällisesti sekä tutista että ruokalapusta -moni on yrittänyt. Yhdessä vaiheessa sai sentään kietaista rätin löysästi kaulaan.

  VastaaPoista
 5. Hyvän näköisiä! Meidän muksut ovat repineet kaikenmoiset laput pois alta aikayksikän, tai saaneet lapun kanssa semmoiset raivarit, että syömisestä ei ole tullut mitään. Vaatteiden kustannuksella on sitten syöty ilman lappuja. Oiskohann noin kivat kelvanneet ;)

  VastaaPoista
 6. Ihanan värikkäitä lappuja. Minä oon ommellut meille aikanaan vaha ja kernikankaasta lappuja niissä kourut pysyy ihan hyvin auki ihan normaalisti ommeltuina :)

  VastaaPoista
 7. Hyvä idea ja ihania ruokalappuja!

  VastaaPoista
 8. Ruokahetkiin ihania lappuja!Mahtavaaa tuo avaruus kangas, mistä olet tehnyt tuollaisen kangaslöydön?

  Se tekemäsi liivihame siitä samasta kankaasta on tosi hauska..tuliko siitä suosikki?

  VastaaPoista
 9. Kiitos :)

  Kristiina: Ei, siitä ei tullut suosikkia, mutta on se silti ahkerassa käytössä ollut :D
  Kangas on hankittu Jenkeistä eBayn kautta.

  VastaaPoista