keskiviikko 8. syyskuuta 2010

Funside of the moon

Pari postausta sitten esittelin tämän ihanan Millerin kankaan josta nyt ensimmäisenä valmistui Neidille ihan tavallinen liivimekko. Kaava on oma ja seuraavia ajatellen (näitä on siis tulossa useampia ihan arkikäyttöön) se vaatii pieniä muokkauksia. Ensinnäkin helma saa olla himpun verran lyhyempi ja leveämpi. Myös taskut kaipaavat viilausta, enkä ole ihan tyytyväinen olkainten leveyteenkään.
Koska vihaan muotokaitaleiden ompelua (tai lähinnä sitä että ne pitäisi jokaisen pesun jälkeen silittää nätisi paikoilleen) päätin vuorittaa koko yläosan taskujen punaisella puuvillalla. Taskut laitoin ennen kaikkea siitä syystä että esikoisella on tapana keräillä kaikki mahdollinen mukaansa, mutta myös siksi että ilman niitä kuosi olisi ollut liian villi. Isona pintana kuosi tosiaan menee minusta liian sekavaksi joten jatkoin taskuja hiukan takakappaleen puolellekin.

Nappeina käytin joskus pari vuotta sitten ostettuja vintagenappeja joita en ole saanut mihinkään muuhun istutettua. Napit ovat muovia ja jollain tapaa futuristiset, eli sopivat mainiosti rakettimekkoon. Yksi nappi jäi vielä yli, joten ei tarvitse panikoida jos vaikka toinen sattuisi irtoamaan.
Rakastan tätä kuosia enkä malta odottaa kevääseen että pääsen pukemaan Juniorin tästä kankaasta tehtyyn takkiin :D Kuvat on vähän hassuja. Opettelen vasta käyttämään kunnolla tuota uutta digijärkkäriäni joten näitä hiukan outoja kuvia on tulossa lisää...

5 kommenttia:

 1. Ah, Rocket Rascals! Minäkin olen ihan pöllönä tuohon kankaaseen!!! Vastikään tein kangastilauksen ja tuo kangas oli loppunut käyttämästäni putiikissa. Voi pettymys! Tuossa kuosissa vaan on sitä jotain!

  VastaaPoista
 2. Ihana Mekko! Itsekin aina pähkäilen noita muotokaitaleita; ehkä tuo koko yläosan vuoritus on kaikkein järkevin ratkaisu.

  VastaaPoista
 3. On kyl kiva mekko, ihanan erinlainen kangas :)
  Tääl kans mieluummin vuoritetaan, ku laitetaan muotilaskokset :D

  VastaaPoista
 4. Oi joi, makee! kuin pitkällisenkin pohdinnan luomustyö, noi napit sopii niin hienosti, hyvin sopii tytöllekin toi kangas.

  VastaaPoista
 5. Kiitos.
  Tuossa kankaassa todellakin on sitä jotakin, tyttärenkin mielestä :)

  Muotokaitaleet sucks, sanon minä. Paljon siistimmän näköinen tulee tuolla tavalla, eikä reunoja tarvitse välttämättä tikata (joka minusta siisteyttää näköä entisestään).

  VastaaPoista