maanantai 6. syyskuuta 2010

Hei, olen Aeno...

... ja olen kangasholisti. Ollut jo monta vuotta kaapin sisällöstä päätellen. Tilani on vakava ja aina vain paheneva...

Tässä on yli viikko vierähtänyt enkä ole ehtinyt ommella viittä vaippaa enempää. Olkoonkin että muutama päivä viikosta meni matkalla. Tässä välissä Juniori on oppinut istumaan ja näyttäisi myös lisäävän purukalustoaan, joten yöunetkin ovat sitä myötä jääneet vähäisiksi. Johtuuko sitten univajeesta vai siitä että on ollut aikaa ajatella, mutta joka tapauksessa, päädyin diagnoosiin kangasholisti - taso 5 (viisiportaisella asteikolla). Tällä hetkellä taidan ostaa kankaita enemmän kuin ehdin ommella niitä kaapista pois ja tästä syystä ne eivät enää mahdu kaappiin vaan niitä löytyy joka puolelta asuntoa. Heti sisään astuessa hyppäävät silmiin piirongin päältä, puhumattakaan keittiön nurkasta jossa niitä majailee mojova kasa. En siis ole ehtinyt ompelemaan mutta ostamista se ei kyllä ole estänyt. Ostin siis ne Tygverketin neuleet, sekä juuri eilen tilasin Atlantin takaa trikoota. Kaapissa ompelua odottaa edelleen paljon kangasta ja siitä syystä teenkin nyt suuren lupauksen...

En osta kankaita kahteen kuukauteen ellei joku tietty projekti tarvitse sitä valmistuakseen, tyyliin vuori- tai tukikangas. Ja melkeinpä voisin veikata että tukikangaskin tulee ainakin kuukauden riittämään ja vuorikankaaksi kelpaavaa on kaappi pullollaan. Ainakin jos ei ole niin tarkka värin tai materiaalin suhteen.

Nyt kun lupasin ja luin kirjoitukseni, aloin heti saamaan vieroitusoireita. Tällä hetkellä kirjanmerkeistäni löytyy yli 50 eri kangaskauppiasta netissä. Suurin kompastuskivi ei siis tule olemaan kangaskaupoissa käynti vaan kotisohvalta tehtyjen ostosten lopetus. Nyt jo mietin kuinka ihmeessä tulen tästä selviämään... Luultavasti kangasostoslistani on tämän kahden kuukauden jälkeen uskomattoman pitkä, mutta samalla myös toivon että kaappini on huomattavasti tyhjempi. Sekä tietysti sitä että hamstraushimo olisi edes vähän laantunut.

Eli siis, seuraavan kerran saan ostaa kankaita marraskuun 7. päivä. Huh. Katsotaan mitä tästä oikein tulee ja kuinka pahaksi oireet menevät muiden blogien ihanuuksia katsellessa. Mutta lupaus on lupaus ja sen aion myös pitää.

13 kommenttia:

 1. Tahdonvoimaa toivotellen ;)!

  VastaaPoista
 2. tiijätkö, mun pitäis myös aloittaa ihan sama dietti. multa puuttuu vain perus valkoinen interlock. ei siis luonnonvalkoinen vaan se kylmä sävy. sit olisin tyytyväinen ja voisin surruutella pitkähihaisia mitä meillä nyt tarvitaan..

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä!

  Ymmärrän ongelman hyvin. Minullekin kertyy nurkkiin kaikenlaista, onneksi noita kankaita ei ole vielä ihan riesaksi saakka, kun en meinaa löytää mieleisiä.

  VastaaPoista
 4. Tsemppiä!

  :) mä olen onneksi senverta pihi/köyhä etten kovin usein raski kankaita tilailla, vaik useasti käynkin ihailemassa. Mut kummasti noit kirppislöytö/saatuja on alkanut kertymään, vaik uusia en paljoa ole ostanut.
  Sit ku olet lakon ohittanut, niin laita budjetti mitä saat kk käyttää kankaisiin, voi sekin vähentää hamstrausta :).
  (mut voiko kankaita olla liikaa?! ;) )

  VastaaPoista
 5. Tsemppiä, me ollaan hengessä mukana :D

  VastaaPoista
 6. Eihän kankaita/lankaa voi olla liikaa, vain liian vähän säilytystilaa! Ei vaan, itse olen päättänyt, että kankaiden pitää mahtua yhteen kaappiin, joten se rajoittaa kyllä hyvin osteluintoa. Ja tietty hoitovapaalla oleminen rahan suhteen. Mutta tsempitykset! :)

  VastaaPoista
 7. Hei Aeno, minä olen Ilona ja myös kangasholisti... Minä olen tehnyt monta lakkoa, mutta yksikään niistä ei ole päättynyt menestyksekkäästi. Ylitin itseni tosin eräänä päivänä, kun poikkesin Eurokankaassa, ja lähdin sieltä TYHJIN käsin!!! Eipä ole moista tapahtunut aikoihin:)

  Ehkäpä otan sinusta mallia ja yritän jälleen kerran lakkoa... Onkohan tähän vaivaan mitään katkaisuhoitoa tarjolla;)

  Onnea!

  VastaaPoista
 8. Hui kamala, mikä lupaus! Ehkä ois kuitenkin tarpeen itsellekin, ensin pitäis vaan resoreita saada eri väreissä sekä muutamia interlock-kankaita varastoitua. Oisko sulla vinkkiä missä olis hyvä valikoima erivärisiä resoreita? Oon yrittänyt noita nettiputiikkeja koluta läpi, ei löydy ei..

  VastaaPoista
 9. Kiitokset tsemppauksista.
  Mulla oli heti aamulla mielessä sellaiset kymmenen kangasta joita "tarvitsisin". Ja olin kokonaan unohtanut että tilasin tuossa toissa päivänä fleeceä esikoisen kerrastoon.
  On tämä kyllä kauheaa :D Se ettei muista ostoksiaan kertoo jo aika paljon. Todellakin pitäisi kirjautua kangasholistien Betty Ford-klinikalle ;)

  -pm- Resoria on kyllä kinkkistä löytää JOS haluaa kaikki värit samasta kaupasta. Kangastukusta löytyi ainakin viimeksi ihan kivasti ja halvalla (mutta pitää ostaa vähintään se metri). Myllymuksuilla on myös hyvät valikoimat ja saa pienempiä määriä. Joten jo suositella pitää niin ostaisin Myllymuksuilta :)

  VastaaPoista
 10. Minä olen kangasholisti oikeastaan vain muiden silmissä, lieneekö tilanteeni vieläkin pahempi..

  VastaaPoista
 11. Muakin vaivasi ennen kangasholistisuus mutta nykyään tyydyn etupäässä ihastelemaan muiden blogeissa uutuuskankaita ja yritän saada kivaa aikaan applikoimalla. Ihastelen kyllä paljonkin kangaskauppojen nettisivuja mutta nyt kun oon ollut hoitovapaalla kohta puolitoistavuotta niin rahalla löytyy muutakin käyttöä. Tsemppiä kangaslakkoon!

  VastaaPoista
 12. Laskeskelin tuossa että tällä hetkellä olen käyttänyt kankaisiin keskimäärin noin 50e kuukaudessa. Joskus enemmän ja joskus huomattavasti vähemmän. Perustelin ostoja sillä että teen itse lasten vaatteet, mutta tosiasiassa taidan ostaa vaatteitakin yhtä paljon kuin ennen...
  Itse jään hoitovapaalle jouluna ja sen jälkeen rahaa on tietysti vähemmän. Eli ennen sitä ostan järkyttävän kasan kankaita niin ei tarvitse kotihoidontuella ostella ;D

  Ei vaan, nyt otan itseäni kunnolla niskasta kiinni, ravistan ja isken päähäni ajatuksen siitä että kankaat eivät saa vallata asuntoa, vaan niiden tulee pysyä kaapissaan. Ja sieltä ON ommeltava jotain pois ennen kuin saa ostaa uutta kangasta.

  VastaaPoista
 13. Vastavierailulla, täytyi ihan liittyä lukijaksikin että löydän tänne uudestaan! ;D

  Onnea kankaidenostos-lakkoon! =)

  VastaaPoista