perjantai 6. kesäkuuta 2014

Easy and breezy maxi dress


Tälläiset mekot on muistoissa omasta lapsuudesta. Muistan omistaaneeni useamman tälläisen, lyhyempänä tosin ja äidin ompelemana tietysti.
_________________________________________________

I remember these kind of dresses from my childhood. I had several shorter ones all sewn by my mother of course.
Näitä on nopea tehdä. Ainoa mihin saa uppoamaan aikaa, on kuminauhalangan puolaaminen. Oma koneeni (mikään niistä kolmesta) ei sitä tarpeeksi tiukalle puolaa, joten teen sen käsin.
Tämä on tehty noin metrin pitkästä ja 140cm leveästä Marimekon kangaspalasta. Yksi sauma taakse ja rullapäärmeet reunoihin. Sitten kevyt kiristys alalankaan, piston pituus pisimmälle mahdolliselle ja paininjalan etäisyydeltä ympäri ja ympäri. Lopuksi vielä pinkkiä pitsiä olkaimiksi.
______________________________________________________

This is so simple and fast to do - Except for spooling. None of my three sewing machines don't co-operate when it comes to elastic thread, so I have to do it by hand.
This dress is made of 1m long and 1,4m wide piece of cotton batiste (by Marimekko). One seam at the back and rolled hems to both ends. Then a slight tightening to bobbin thread, stitch lenght to max and around we go, for as long as we like. Finally some cotton lace for the straps.

Kun mekossa on tilaa, siinä voi tehdä vaikka näin. Oma, melkein selkärangaton yhdeksänvuotiaani taipuu ja taipuu. Itse en ehkä enää tähän taipuisi, mutta oli se aika hauskaa kun taipui. Eipä sitä itsekkään paljon muuta kesällä tehnyt, kun kärrynpyöriä, siltoja ja käsillä seisontaa.
________________________________________________

There's even room in the dress to do this. My nearly spineless nine year old bends and bends. I  propably couldn't do this anymore but I do remeber it was fun.

6 kommenttia:

 1. iihana! :) Mä oon harkinnut tätä mallia myös, kun on niin järjettömän helppo tehdä, mutta toi kuminauha.. aargh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on... Tähänkin meni kolme puolallista, vaikka ei kauhean pitkä ole tuo rypytyskohta :D

   Poista
 2. Tosi ihana mekko ja kangaskin jotenkin erityisen sopiva siihen!
  Mun on pakko tunnustaa, että olen pitkään haaveillut tällaisesta omalle tytölle, mutta kun tuo kumilankarypytys tuntuu jotenkin ylivoimaisen vaikealle tehdä... :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun kerran koneensa tälle säätää, niin näitä tulee liukuhihnalta ;)

   Poista
 3. Voi kun kiva että muistutit! Lapsuuden kesämekon äidin koneelta :) tämä malli pitäisi rohjeta päihittää kaikkine kuminauhapuolineen. Hieno mekko ja kangasvalinta niin kuin yleensäkin sinulla!

  VastaaPoista