sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Partee



Tänään on juhlittu. Juhlittu oikein kunnolla kahdeksan prinsessan voimin.
Meillä on tapana tarjoilla aluksi pientä suolaista, ettei juhlat menisi pelkäksi sokerin syömiseksi. Tällä kertaa se hoidettiin nakkipiiloilla, kerrosvoileivillä ja lihapullilla. Nakit ja lihapullat tekivät kauppansa, mutta leivät ei, vaikka olivatkin sydämenmuotoisiksi leikattu. No, ei haittaa, onpahan jotain pientä iltapalaa meille vanhemmille.
__________________________________________________

Today we partied. We partied good with eight little princesses.
I usually give them some food to eat before I let them get all sugared up. This year it was done with sausagerolls, tiny meatballs and sandwiches. Meatballs and sausagerolls got eaten, but sandwiches didn't, even though they were heart shaped. I won't mind, now there's something little for me to snack in the evening.



Makean virkaa hoiti tänä vuonna suklaa- ja vadelmamuffinsit, keksit ja irtokarkit. Esikoinen ei liiemmin kakuista välitä, joten muffinsit on loistava vaihtoehto. Varsinkin kun tekee useamman eri makuvaihtoehdon yhden kermakakun sijasta.
Molemmat tehty samalla, hyväksi havaitulla ohjeella - vadelmaisiin suklaa korvattu marjoilla ja lisätty hieman jauhojen määrää kaakaojauheen puuttuessa. Päällä valkosuklaavaahtoa ja suklaisissa suklaa ganache sekä m&m-karkkeja.
_________________________________________________

The sweet side of the party was taken care with cookies, candy and both chocolate and rasberry cupcakes. My girl doesn't like the traditional style cakes we have here, so cupcakes are perfect for her. Both made using the same recipe -  for rasberry ones I subsituted the chocolate with berries and cocoapowder with flour. Chocolate ones have a traditional ganache whit m&m's  and the rasberry ones have a white chocolate whipped cream on top.



Ja kun melkein kaikki makea oli syöty, oli aika laittaa tytöt pihalle. Kaksi huonetta ja keittiö on hieman liian vähän tilaa kahdeksalle vilkkaalle neidille ja kyllähän ilmallakin oli asian kanssa jotain tekemistä. Täällä on aivan ihanan lämmintä. Yhtään lämpimämpää ja minua alkaa ahdistaa - sehän onkin sitten ensi viikolla edessä.
Ihan kaikkia miffinseja ei prinsessat syöneet. Jättivät äidille mukavat seitsemän kappaletta illalle syötäväksi. Vaikka ei kyllä pitäisi - päätyvät vain tuohon vyötärölle.
___________________________________________________

And when most of the sweet stuff was eaten, it was time to let them run and play outside. Two rooms and a kitchen just isn't enough space for eight girls. Luckily the weather has been great for few days and it's nice and warm now.
The princesses didn't manage to eat all of t he cupcakes so there's something for me to eat later in the evening. I shouldn't though -  they'll just end up around my waist.

******

Suklaamuffinit
10-12kpl Pirkan amerikan muffinivuokiin

100g voita
1,5dl sokeria
2 munaa
1dl maitoa
4dl vehnäjauhoja
1dl tummaa kaakaojauhetta
2tl vaniliinisokeria
2tl leivinjauhetta
100g rouhittua suklaata (enemmänkin voi laittaa)

Sekoita rasva, sokeri, munat ja maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen rasvaseokseen. Lisää rouhittu suklaa taikinaan - jaa vuokiin ja paista 200 asteessa 20-25 minuuttia.

******

Super yksinkertainen resepti, jota en ole vielä koskaan saanut epäonnistumaan. Suklaana voi käyttää tummaa- tai maitosuklaata omien makumieltymysten mukaan. Itse laitan välillä molempia, mutta yleensä päädyn vain maitosuklaaseen.
Vadelmamuffinit tein samalla reseptillä, mutta jätin kaakaojauheen pois ja lisäsin jauhojen määrää 0,75dl. Niin ja tietysti vaihdoin suklaan vadelmiin, joita laitoin noin 200g. Vadelma-suklaamuffinit voisi olla myös aika herkullisia (jätetään rouhittu suklaa pois, muuten sama resepti).
Suklaa ganacheen laitoin 1dl kermaa ja 130g (Pandan levyllinen) tummaa suklaata. Kuumenna kerma kiehumispisteeseen ja kaada suklaan päälle. Sekoita kunnes suklaa on sulanut ja seos on kiiltävää. Anna jähmettyä jääkaapissa noin ½ tuntia ennen muffinsien päälle sivelyä.
Valkosuklaakermavaahtoon laitoin n. 100g suklaata sulatettuna ja 2dl kermaa vaahdotettuna. Tämän on myös hyvä olla jääkaapissa hetki ennen koristelua. Silloin tätä pystyy helposti myös pursottamaan.
___________________________________________________

Ihania muffinihetkiä!


5 kommenttia:

  1. Vitsit mitkä pirskeet ja makeat mässyt:) Tuli tosi himo noihin muffinsseihin. Ja ihana värimaailma.

    VastaaPoista
  2. Mums miten herkullisen näköisiä muffareita!

    Päivänsankarin mekko on hurmaava!!!

    VastaaPoista
  3. Jahas, katsotaan tuleeko kommentti perille, alko tää bloggeri tökkiin...
    Onnea prinsessalle!! :)
    Ja ihana toi muffinssi-teline!
    Ja niin herkullisen näköisiä!!

    VastaaPoista
  4. Kiitos! Muffinsit oli hyviä. Juuri söin viimeisen, vaikka ei todellakaan ehkä olisi enää pitänyt. Sen verran monta on jo tullut syötyä :D

    VastaaPoista