keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Too darn cute
Siis voiko olla söpömpää?
Ennen tälläisiä oli sekä tytöillä, että pojilla. Minun isälläkin on yhdessä kuvassa vastaava haalari päällä. Veikkaan ettei tälläisiä nykyään löytyisi kaupasta kuin tyttöjen puolelta ja harvempi kai näitä pojillekaan tekisi. No, minä tein, mutta muu perhe kommentoi sen tosiaankin olevan liian tyttömäinen. Myönnetään, on se ehkä vähän. Mutta jos tämän tekisi toisenlaisesta kankaasta voisi lopputuloskin olla poikamaisempi.
______________________________________________

Can there be anything cuter than this?
They used to wear these for both girls and boys. But I bet, if you go to any shop today, you won't be finding this from boys section and I'm guessing not too many people making these for them either. I did, and also got comments from rest of the family for it being too girly. I'll have to admit, maybe it is - just a little bit. With another fabric results could be different.
Tein haalarin käyttäen kuvien kaavaa jonka tarkkaa ikää en tiedä. Kuoren sisältä löytyi kuitenkin hauska yllätys - joku oli muokannut kaavaa sanomalehdelle. Kyseinen 'Sunday Mirror' oli päivätty kesäkuun 21. 1964. Koska kaavan koko on 1-vuotiaalle sopiva, ainakin yhdellä -63 Englannissa syntyneellä lapsella on ollut tälläiset käytössä - mutta mitkä?
 Ei muuten ollut ensimmäinen yllätys mitä vanhoista kaavakuorista on paljastunut. Aiemmin on löytynyt kankaan paloja (hauska nähdä millaisista kankaista ja kuoseista niitä on joskus valmistettu) ja kerran löytyi osa sukupuusta (nuorin siihen merkattu oli syntynyt -41, joten kaavallakin on ikää).

Seuraavaksi teen ehdottomasti nuo super tyttömäiset röyhelöpöksyt. Kunhan ensin vain keksin kenelle ne tekisin.
_______________________________________________

I used this vintage pattern that I've been eager to use for some time now. I'm guessing it dates from the 60's as I found a piece of 'Sunday Mirror' someone used to modify part of the pattern. It had the date June 21. 1964 and because the pattern fits child age 1, someone born in -63 was wearing these in the summer - but which ones.
I've found some other fun stuff from vintage patterns such as fabric pieces and once I found a piece of someones familytree.

19 kommenttia:

 1. Ihanat!!! Joustofroteestakin saisi kivat:)

  VastaaPoista
 2. Siis ihan todella suloiset!!! Jos teillä ei käytetä, myisitkö "jos" haluaisin ostaa?

  VastaaPoista
 3. Aivan mahtava! Haluisin tuollaisen meillekkin. Et myisi piirrettyä kaavaa? <:)

  VastaaPoista
 4. Oi kuinka ihanat, tahdon 1-vuotiaalleni tuollaiset.

  VastaaPoista
 5. Ohh miten upea, joustavasta kankaasta tosiaan olis käytännöllisempi mutta erittäin kaunis kesäpuku!!!

  VastaaPoista
 6. Oi, ihan mielettömän ihanat! Mäkin haluisin ostaa kaavan ;)

  VastaaPoista
 7. Todella kauniit pöksyt! Minäkin voisin hyvin mielelläni ostaa tuon kaavan jos vain olet halukas piirtämään sen. Mikä koko tuossa kaavassa on? Pojalle itsekin tekisin. :)

  VastaaPoista
 8. Niiiin ihanat! Olis omalle tytölle just ihanat. :) Mistä ihmeestä olet löytänyt noita kaavoja? Nuohan on aarteita!

  VastaaPoista
 9. voi minäkin olisin halukas ostamaan tuon kaavan, jos vain jaksat piirrellä :D

  VastaaPoista
 10. Vaude mitä kaavalöytöjä.Ihanat vetimet, tuommosia lisää!

  VastaaPoista
 11. Oot niin osuvasti otsikoinut, että mitäpä siihen lisämään. Ihan törrrrkeen söpö!

  VastaaPoista
 12. Kiitos!
  Henkseleitä pitää hiukan lyhentää, mutta muuten se on sopiva. Vielä en tiedä jääkö se meille - pitää miettiä hiukan lisää :)

  ilona: Joustofrotee käväisi mielessä useammankin kerran. Kaava vaatisi silloin pientä muokkausta, mutta olin kyllä ajatellut kokeilla :D

  NorppaStiina: Ostin joskus ison laatikollisen kaavoja eBaysta. Silloin kun ne eivät vielä olleet niin hinnoissaan kuin nykyään. Kyllä sieltä vieläkin löytöjä tekee, joten sinne etsiskelemään hakusanoilla "vintage pattern" ja eteen avautuu uskomaton maailma ;)

  Kaavan kyselijöille tiedoksi: Koko tässä kyseisessä on 1-vuotiaalle sopiva, rinnanympärys 20" eli n. 51cm. Tämä on kyllä niin yksinkertainen kaava (kaksi osaa + henkselit), että helposti suurentaa tai pienentää sopivaksi. Jos ei mikään mahdoton kiire ole, niin voin jossain vaiheessa laittaa ne tänne ruudukolla varustettuna tai sitten ihan tiedostona jos vain osaan :D
  Vaikka hiukan laitontahan se saattaapi olla...

  VastaaPoista
 13. Voi itku miten IHANAT! Pakko koittaa joskus itsekin vastaavia! Ja varsinkin noita röyhelöisiä, upeat ♥

  VastaaPoista
 14. VOIHAN VIUDE!!! tämä mamma haluaa kaavat - pojalle:) aivan syötävän suloiset, ootan kyllä ruudukkoasi kuin kuuta nousevaa! :D

  VastaaPoista