maanantai 23. toukokuuta 2011

Something other than black


Yritin miettiä kuinka kauan siitä oikein on, kun aloitin tämän mekon tekemisen. Vuosia. Paljon vuosia. Ainakin viisi jos ei enemmänkin.
_________________________________________________

I tried to think how long has it been since I started making this dress. It's been years. A whole lot of years. I did count at least five, could be even more.


Ostin silloin joskus mekon pohjaksi jättiläismäisen mekon UFFin euron päiviltä. Valitettavasti alkuperäisestä ei ole kuvaa. En omistanut silloin digikameraa - saati kuvannut vaatteita tällä tavalla kuin nyt. Siinä oli 3/4 hihat ja pienen pieni kaula-aukko. Niin, sekä reilu kolmekymmentä senttiä lisää ympäryksessä.
____________________________________________________

I bought a giant dress for 1 euro back in the day. Unfortunately, I don't have a picture of the original. I didn't even have a digital camera then - nor did I take pictures of my clothing like i do now. It did have 3/4 lenght sleeves and a tiny neckline. It also had at least 30cm more fabric around the bust and waist.


Joten purin sen osiin. Tai oikeastaan olin jo purkanut sen osiin silloin vuosia sitten. Lyhensin ja rypytin hihat. Kavensin sitä reilusti ja leikkasin siihen neliökaula-aukon.
Tästä tuli hyvin istuva ja ihana. Kunpa vain kangas ei olisi 100% polyesteriä.
_____________________________________________________

So I took it apart. Actually I took it apart years ago. I shortened and ruffeled the sleeves. I took it in a lot and cut a square neck.
Love the fit and the look. If only it wasn't 100% polyester.

13 kommenttia:

 1. Näyttää ihanalta! Tuollainen taito tehdä vanhoista vaatteista uusia on kyllä mahtavaa.. Hauskaa kun olet päivittänyt blogiasi näin usein.Hienoja juttuja olet tehnyt paljon!

  VastaaPoista
 2. Ihanan mallinen mekko! Muutenkin mahtavia kaikki sun vintage postaukset ja hieno idea tempaukselle!!!

  p.s Itse ostin juuri XXXXL kokoisen tuulitakin kirpputorilla. Mahtuisin siihen ehkä kaksi kertaa sisälle. Täytyy kyllä yrittää saada siitä ennen kuva ennenkö alan sitä muokkaamaan :)

  VastaaPoista
 3. Nätti mekko ja ihana kuosi, punainen tuntuu olevan suosittu väri tällä hetkellä. =)

  VastaaPoista
 4. No voihan polyester... Mutta malli, väri ja kuosi ovat aivan upeat!!!

  VastaaPoista
 5. Kivan mallinen mekko! Voi kun uskaltaisi itsekin jossain välissä ompelemaan myös itselle...

  VastaaPoista
 6. Kaunis mekko tuli, ihana väri ja kuosi!

  VastaaPoista
 7. Tosi kaunis!! <3 Ikävä juttu tuo materiaali, saattaapi vähän hiostella kesäkuumilla. Muuten olis just niin ihana hellemekko!!

  VastaaPoista
 8. Mikähän sillä 70-luvulla oli tuon polyesterin kanssa? :D
  Eilen jo kotona ollessa tuli hiukan kuuma ja helma tarttui koko ajan reisiin kiinni puhtaasti sähköstä... Mutta malli on hyvä ja pitää ehdottomasti tehdä puuvillainen versio myös. Ja talveksi voisi tehdä ohuesta villasta.
  Tämä on myös väreiltään mukavaa vaihtelua, vaatekaappi kun on muuten aika täynnä mustaa, harmaata, valkoista ja tummansinistä :D

  Ja kiva kun tykkäätte vintageviikoista! On itselläkin ollut hauskaa ja on saanut paljon pitkään to do-listallakin olleita asioita pois kaapeista :)

  VastaaPoista
 9. Ihan ihme, en saa nykyään sua kommentoitua, tai sitten tämä väittää mua anonyymiksi..
  Eli asiaan; mekko näyttää hyvältä ja tuo materiaali on harmi, mutta testaappa jalkaan aitoja teryleenihousuja joskus, niin niihin verrattuna polyesterimekko on ihan jees päällä.

  VastaaPoista
 10. Ihana kuosi ja mekko! Mallit kanssa muutes kauniita :)

  VastaaPoista
 11. Ihana mekko, todella kaunis. Tuo neliökaula-aukko käy tuohon loistavasti.

  Vintage-tempaus on hauska idea ja toteutus hieno!

  VastaaPoista
 12. Carula Q: Tämä on käsittääkseni teryleeniä (joka on siis kuitenkin polyesteriä). On ainakin ihan samanlaista kuin äitini muinaiset työhousut jotka oli merkattu 100% teryleeniksi. Se onkin ollut mukava tehdä kuntohoitajan hommia sellaisissa 8h päivässä! Eivätkä kyllä olleet kovin mukavat omassakaan jalassa kun niitä joskus naamiaisissa käytin :D
  Kommentointi hommaan en osaa sanoa mitään muuta kuin - outoa :)

  VastaaPoista
 13. (minätäällä) Voi vitsit , omia piukkoja teryleenipöksyjäni en nimittäin unohda ihan heti;)

  VastaaPoista