maanantai 17. tammikuuta 2011

Mekko maanantaille (haaste osa 2)

 Kaapissani on paljon kaavoja menneiltä vuosilta ja viime viikolla tartuin niistä tähän kuvan kaavaan, josta toteutukseen päätyi tuo sininen versio. 
Kaapissa on pitkään maannut myös aivan ihana vanha pussilakana johon päätin kaava kokeilla.


Vaikka tein kaavalla ensimmäistä kertaa en jaksanut ommella koekappaletta. Ajattelin ettei se niin pieleen voi mennä etteikö sitä voisi pitää. 
Hiukan olisi kaavassa korjattavaa, mutta muuten olin oikeassa. Kangasta on vielä reilusti jäljellä, ja siitä ajattelin tehdä toisen samanlaisen, muokattuna tosin.
Toisaalta huvittaisi tehdä siitä itselle samanlainen...
Pussilakana taas oli vähän hassu ja paikoitellen paikattu. Luulen lakanan entisellä omistajalla olleen kaksi tälläistä, mutta niiden vanhentuessa ja hajotessa ne on ommeltu yhdeksi, vielä toimivaksi yksilöksi. Tässä sitten oli johtuneesta syystä saumoja vähän siellä sun täällä. En tiedä huomaako kuvista, mutta etukappaleen keskelle tuli lakanan alkuperäinen sauma. Samanlainen löytyy myös takaa. Hameosassa on niin paljon poimutusta, että ainakin päällä ollessa se sinne katoaa.
Vuorikankaana käytin siihen ihanteellisesti sopivaa puuvillabatistia, ja helman reunustin puuvillabrodyyripitsinauhalla (on muuten melkoinen sana). Takana alkuperäisestä kaavasta poiketen vetoketju. Siihen seuraavaan yksilöön teen sitten kiinnityksen napeilla.

13 kommenttia:

 1. Oi miten ihana!tosi kaunis malli...

  VastaaPoista
 2. Ihana kangas ja hauska tarina sen takana. Kaunis mekko tuli!

  VastaaPoista
 3. Voi miten kaunis mekko! Voitit arvonnassa, joten laita osoite tulemaan inkeliina @ gmail.com. =)

  VastaaPoista
 4. Ihanan hempeä mekko! Kyllä tuli vanhasta pussilakanasta kaunista. Ja pitää vielä todeta, että tuo edellisen postauksen tuoli on kertakaikkiaan herkullinen. Design tuote!

  VastaaPoista
 5. Aivan syötävän suloinen! Ihania kaava aarteita olet saanut! Jo ennen tekstin lukemista aloin kuolaamaan tuota sinistä mekkoa. Ihana!

  VastaaPoista
 6. IHANA ja kaunis mekko :)

  VastaaPoista