lauantai 29. tammikuuta 2011

Entten tentten......Teelikamentten. 
Tuo alempi takki on merkiltään. Takki on kotimaista tuotantoa (käsittääkseni jostain 80-luvulta) ja äitini osasi kertoa että minullakin on joskus lapsena ollut Teelikamenttenin takki. Tämän ostin joskus aikoinaan esikoiselle Huuto.netistä ja jo silloin oli kunto hieman heikko. Nyt nelisen vuotta myöhemmin ja usean pesun jälkeen on kangas hiutunut vielä enemmän rikki.


Hihansuut näyttivät tältä. Samoin hihojen alasaumat olivat paikoitelleen rikkonaiset, kuten oli kainaloidenkin laita. Puhumattakaan totaalisen kovaksi menneestä, ajalleen tyypillisestä, froteevuorista.
Torstai iltana, pitkän pohtimisen jälkeen, uskaltauduin purkamaan takin kaavoiksi. Perjantaina silitin osat, leikkasin kankaat ja ompelin takin. Kankaaksi tähän koekappaleeseen valikoitui viime kesänä Oulun matkalta Metsolasta ostettu Mairon "Elefanter", jonka siis alunperin ostin Juniorin syyshaalaria varten. Haalari nyt jäi kokonaan ompelematta, mutta kangasta olisi vielä toiseenkin takkiin. Ehkä isommassa koossa sitten vielä, tai keksin lopusta jotain muuta.
Vuorikankaana käytin Eurokankaasta ostettua ruskeaa puuvillaa (sitä perlaa kai se on), vaikka nyt valmiina kun sitä katselee niin valkoinen vuori ja vetoketju olisi ollut parempi. Fleece olisi ollut myös kiva, mutta kun sitä ei sattunut ohuena kaapista löytymään joten kesätakiksi päätyy tämä yksilö. Ensi viikolla Eurokankaassa käytyäni alan ommella tälle sisarusta "Rocket Rascalsista" joka saa sisälleen punaisen fleecen kevättä ajatellen. Siihen mennessä pitää yrittää keksiä helpompi tapa saada nuo hihansuiden kuminauhat kujineen tehdyksi. Nyt taistelin niiden kanssa ihan liikaa.Esikoiselle sain vihdoin tänään valmiiksi jo marraskuussa leikatun hameen. Hame tuli vielä niin nopeasti tehdyksi etten ymmärrä miten en jaksanut siihen silloin tarttua. Jotain tekemistä sillä oli yhden ihanan Zaran mekon kanssa...
Malli on aivan ihana ja tätä tulen varmasti jatkossakin käyttämään kesähameissa. Niihin tuleviin teen vieläkin isomman ja  
l e v e ä m m ä n rusetin. Molemmat kankaat Eurokankaan palalaarista, ostettu viime kesänä Joensuun myymälästä.

Hyvältä näyttää ja sopii hyvin tuon Zaran neuletakin kanssa

Kun mallina olo ei enää kiinnosta

Junioria yritetään houkutella kuvattavaksi

Ei kiinnosta tätäkään kaveria
Miten muuten on, haluatteko nähdä vaatteista enemmän sovituskuvia? Monesti tuollainen käsitelty kuva ei anna käsitystä vaatteesta päällä ja vielä useammin se ei anna oikeutta vaatteelle.

15 kommenttia:

 1. Oi ihanat niin takki kun hame! Ja oletko itse maalaillut kukkia sinne sovittajien selän taakse oveen? Niin suloiset! Sovituskuvat ovat mielestäni parhaat, näkyy vaate 'oikeasti'.

  VastaaPoista
 2. Ehdottomasti sovituskuvien kannalla!
  Niist näkee aina parhaiten vaatteen idean.
  Tosi ihana toi takki ja hame myös!

  VastaaPoista
 3. Siis mielettömän ihania vaatteita!! Toi takki on niin hurmaava :) Ja sovituskuvat on kivoja:)

  VastaaPoista
 4. Ihana kangas takissa ja hauska yksitysikohta tuo ripustuslenkki hupussa. Minä tykkään sovituskuvista koska antavat paremman kuvan vaatteesta! Tytön hame näyttää tosi istuvalta ja hyvänmalliselta!

  VastaaPoista
 5. Ihana takki ja hame. Ja suloinen kuosi tuossa vanhassa takissa. Sovituskuvat on minusta kivoja. Tosin usein ne jää itselläkin ottamatta.

  VastaaPoista
 6. Kiitokset kommenteista. Yritetään petrata ja ottaa enemmän noita sovituskuvia. Katsotaan onko muksut miten yhteistyökykyisiä...

  kewa: Nuo on sellaisia sistustarroja. Tai oikeammin yksi paketti joka on jaettu kolmeen oveen :D

  VastaaPoista
 7. Hieno takki! Kivan malliselta näyttää päälläkin. Hienosti keksitty tuo lenkki hupussa. Täytyy ehkä lainata omaan kevättakkiompeluksiin. :-)
  Juu ja minä tykkään kans sovituskuvista vaikka niiden ottaminen onkin välillä vaähän haasteellista.:-)

  VastaaPoista
 8. Kivan mallisia sekä takki, että hame. Minä ainakin tykkään molemmista, sekä eläväisistä soovituskuvista, että yksityiskohdat esiin tuovista käsitellyistä kuvista.

  VastaaPoista
 9. Teelikamentten oli Kurikkalainen lastenvaatetehdas, perustettu -77 ja lopetti kymmenisen vuotta myöhemmin.

  Sekä sovituskuva että käsitelty, itse pyrin mahdollisuuksien mukaan siihen, vaikka pojan enkä omaa naamaa haluakaan näyttää.

  VastaaPoista
 10. Kiitos ninnu tiedosta. Mulla oli oma takki joskus vuoden -84 tienoilla. Tämän ajattelin olevan samoilta vuosilta, mutta voihan se ilmeisesti olla vanhempikin.
  Vähän ahdisti tuota takkia purkaa, mutta ei olisi tullut sitä tuossa kunnossa käytettyä. Tai ei sitä olisi ehtinyt käyttää kuin kerran ja se olisi ollut entinen takki.

  VastaaPoista
 11. Mullakin on teelikamenttenin vaatteita ollut, siskon lasten käytössä viimeisetkin meni kappaleiksi. Ihania vaatteita olet tehnyt, kumpa mäkin jaksaisin, mutta olen tumput suorina ollut jo pariviikkoa ompelusrintamalla.

  VastaaPoista
 12. Ihania! Onko tuo hameen kaava omasta päästä? Tosi ihana. Täytyy varmaan kanssa laina tuo idea... ;)

  VastaaPoista
 13. Kaava on yhdestä japanilaisesta kaavakirjasta. Joskin siihen ei ole kaavaa, ainoastaan mitat. Supernopea, helppo ja aivan ihana ;D

  VastaaPoista