keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Kaava- ja aplikaatiokokeilua

Täydellisen kesäpaidan kaava on vielä hiukan hakusessa, mutta sinne päin ollaan menossa.
Kaava on oma ja muutoksia kaipaa vielä niin pääntien, hihojen kuin helmankin osalta. Tässä versiossa pääntien kaitale on makuuni liian leveä, eikä hihoihin ja helmaan tullut tarpeeksi rypytystä.
Tämä alkaa kuitenkin olla jo lähellä, mutta kuten sanottu, ei missään nimessä täydellinen.
Ruudullinen trikoo Eurokangas, pilkullinen vaihtarina Muruhutulta (alunperin Eurokankaasta) ja aplikaation puuvillat sieltä sun täältä.

Etukappaleeseen kokeilin kukka-aplikaatiota suoralla ompeleella. Kangas on sen verran ohutta puuvillatirkoota etten halunnut siksakata reunoja ja jotenkin tuo suoraommel näyttää siistimmältäkin. Nähtäväksi jää mitä sille tapahtuu pesuissa. Alkaako puuvillojen reunat hapsottaa pesuissa tukikankaista huolimatta. Onko kellään tästä kokemusta?


8 kommenttia:

 1. Hauska malli ja hieno paita :)Puuvillojen hapsuuntuminen riippuu pitkälti puuvillan laadusta ja siitä miten paljon jätit varaa hapsuuntumiselle (miten läheltä reunaa ompelit). Yleisesti minulla on kokemus, että hapsuuntuu vähän, mutta niin, että tavallaan kuuluu tyyliin. Toinen ongelma on, että jos tukikankaan ja aplikoidun kankaan kontrasti on liian iso (esim. valkoinen tukikangas, tumma aplikaatiokangas), niin tukikangas alkaa vilkkua reunoista, kun aplikaation reunat pesussa vähän käpristyy. Tässä on niin vaaleat kankaat, että tuota ongelmaa tuskin tulee.

  VastaaPoista
 2. OI miten ihana!!Musta toi näyttää jo nyt ihanalta!Taas kyselen mistä olet kankaita ostanut, nimittäin ruudullista trikoota?Minä en ole missään törmännyt...Aplikaatio suoralla ompeleella näyttää kyllä tosi kivalta.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Maria tiedosta :)

  Kangas on joskus aikoja sitten ostettu Eurokankaasta. Löytyi pakanloppuna palaosastolta. Saattaa löytyä vielä rullaltakin.

  VastaaPoista
 4. Aivan ihanannäköinen, kun kukan terälehdet on tehty erilaisista kankaista, tämä idea täytyy muistaa :)

  VastaaPoista
 5. Ihana paita! Meillä tuollainen aplikaatio on rullautunut ja purkautunut reunoilta mutta pysynyt kasassa.

  VastaaPoista
 6. Hyvä tietää. Seuraavaa ajatellen ajattelin tehdä aplikaation trikoosta jolloin ei reunat ala hapsottamaan. Ainakin Bodenin ostopaidassa on säilynyt loistavasti tuollainen suoraommel-aplikaatio trikoosta.

  VastaaPoista