sunnuntai 15. elokuuta 2010

Syntymäpäiväsankarille

Huomenna juhlitaan ystäväperheessä 4-vuotiaan tytön syntymäpäivää ja tänään sain lahjankin (tai osan siitä) valmiiksi. Pari päivää pähkäiltyäni päädyin lopulta tunikaan ja leggingseihin, yksinkertaista ja käytännöllistä.
Tunikan muokkasin omasta t-paidan kaavasta ja leggingsit taas tein tyttären leggingsien mukaan. Neitosilla kun ei kokoeroa ole paria senttiä enempää niin pystyin näitä valmistusvaiheessa vähän testailemaankin. Tunikan pääntien ja hihansuut kanttasin leggingsien kankaalla jotta olisivat selkeämmin setti. Hihat päätin jättää lyhyeksi jotta lahjaa voi käyttää heti ja myöhemmin syksyllä/talvella tämän alle voi laittaa pitkähihaisen tai heittää vaikka villatakin päälle. Laitoin tuohon rinnukseen pienen rypytyksen joka tuntui ommellessa hyvälle idealle, mutta nyt en kyllä ole siitä enää ihan varma. Kyllähän sen siitä vielä purettuakin saisi... hmm.
Tunika ihanaista Stenzon trikoota ja leggingsien kankaan ostin Joensuun Eurokankaan palalaarista.

 Täytyy kyllä sanoa että on noiden leggingsien tekeminen todella helppoa ja nopeaa. Tästä eteenpäin taidan tehdä näistäkin suurimman osan itse. Saa juuri niillä kuoseilla kun haluaa ja aina jää kangasta ylikin josta voi tehdä vaikka paidan niin on sitten mekkojen alle samaa sarjaa saativilla.

7 kommenttia:

 1. Ihana setti, on varmasti mieleinen sankarille :)

  VastaaPoista
 2. Hyvin suloinen setti :)! Tunikan kanttaaminen leggingsien kankaalla viimeistelee yhtenäisen ilmeen todella kivasti.

  VastaaPoista
 3. Ja taas täällä on uusi postaus, teilläpäin tunteja vuorokaudessa selvästi enemmän kuin meillä;)

  VastaaPoista
 4. Tiedä niistä tunneista :) Elämää (lue ompelua) helpottaa vielä liikumaton vauva sekä tällä hetkellä kotona töitä tekevä mies. Kunhan tuo tuosta liikkeelle lähtee (ja se on muuten ihan kohta) niin jää mulla ompelut vähemmälle. Tavoitteena silti yksi valmis työ viikossa.

  Minusta tuo setti on muuten nyt alkanut näyttää yökkärille... hmm...

  VastaaPoista
 5. Tulin vastavierailulle :) Ja voi vitsit miten nuo tekemäsi, aivan IHANAT farkut vei mun sydämen! Jään seurailemaan puuhastelujasi..

  VastaaPoista
 6. Oi miten paljon kaikkia söpöjä juttuja! Kiva, että olit jättänyt kommentin blogiini ja että löysin tänne blogiisi sitä kautta :) Kiliksautan itseni samantien lukijaksesi :)

  VastaaPoista