maanantai 9. elokuuta 2010

Huppari ja farkut on aina pop


Eilisen ja tämän päivän aikana syntyi pojalle tälläinen setti odottamaan ilmojen viilenemistä, joka ainakin minun puolestani saisi jo pikku hiljaa alkaa.

Hupparin kaava on yhdistelmä Ottobre 4/10 lehden raglanpaitaa ja itse piirrettyä huppua. Malliin olen tyytyväinen, omaan ompeluuni en.
Tuo Myllymuksujen joustofrotee on todella löperöä ja sitä mukaa uskomattoman ärsyttävää kantata. Vaikka huppari on kokonaan vuoritettu pikkuisen jämäkämmällä trikoolla niin silti se reuna "lepertää". Olisi ehkä pitänyt laittaa tukikangasta kaikkiin reunoihin, tai sitten kantata puuvillalla.

Alunperin tämän piti olla käännettävä, mutta tuon joustofroteen, liian vähäisen resorin sekä ompelun tuloksena tätä ei kehtaa toisin päin pitää... Toinen hihakin on ihan hassu, enkä juuri nyt voi sitä korjata kun onnistuin katkaisemaan kaksoisneulan toisessa hihassa (joka taas on ihan ok). Oi kun saisi sen peitetikin!
Isosisko haluaisi samanlaisen, mutta saa kyllä odottaa hetken. Ihan heti ei hermot kestä tuota joustista ommella toistamiseen. Kaikesta tästä ahdistuksesta huolimatta, on se aika kiva.Housut tehty myös Ottobren 4/10 "Hilleri"-kaavalla ja omista lempi farkuistani jotka sanoivat sopimuksensa irti juuri ennen raskautta. Kangas oli paikoitellen hiutunut melkein läpinäkyväksi, mutta onneksi sitä oli silti riittävästi näin pieniin pöksyihin. Tuollainen pehmeä ja hiutunut kangas on omiaan juuri vauvan vaatteisiin, voisin kuvitella että esikoisen käsittelyssä olisivat ekasta leikistä puhki. Nämä olivat oikeastaan harjoitus- ja mallikappale vuoritettua versiota ajatellen, joihin ajattelin käyttää toiset vanhat farkkuni

Lehden kaavasta poiketen laitoin näihin resorin ja kuminauhan vyötärölle, kun kuopus on lähinnä vatsallaan eikä napin ja vetoketjun päällä olisi kovin mukava maata. Takataskuihin hyödynsin omien housujeni takataskut jotka vain siksakkasin paikoilleen. Katsotaan käykö pesuissa niin kuin olettaisi ja reunat alkavat hapsottamaan vai pysyvätkö siistinä mikä taas ei ole tarkoitus.

10 kommenttia:

 1. Samaisesta kankaasta samantyylisen hupparin olen tehnyt ja ihan sama ongelma oli minulla. Mutta ihanalta hupparisi näyttää ja farkut on ihan huiput! :)

  -Piia

  VastaaPoista
 2. mä kyllä tykkään lukea tällaista tekstiä jossa on kerrottu miten ollaan tehty ja mitä ongelmia on tullut vastaan. hienot ovat.

  VastaaPoista
 3. vastavieraillulla löysin blogisi, ihania juttuja täällä! tulen toistekin :)

  VastaaPoista
 4. Farkut näyttää upeilta! Ja huppari myös näyttää hienolta, ei kyl valmiissa näy tuskailusi.
  Ja tuo hupparin malli on kans tosi kiva :)

  VastaaPoista
 5. Oi mitä ihanuuksia sulla on täällä blogissa! Olet "hieman" parempi ompelija, kuin meikäläinen :) Aloin heti lukijaksi, tietty!

  VastaaPoista
 6. Hyvät farkut ja pian kun ehtisi itsekin tuumasta toimeen. Noita räsähdysalttiita farkkuja kun aina kertyy. Malli on tosi ihanan vauvainen. Laita muuten vaan sitä linkkiä siitä kaupasta, josta niitä kankaita tilasit jos ei ole vaivaa.

  VastaaPoista
 7. Kiitos. Nuo farkut on kyllä hyvät. Meinasin jos kokeilisi samaa mallia vakosametista.

  Unikuulle tiedoksi että pääset varmasti vastaisuudessakin lukemaan tuskailujani. Mulle kun ei ole suotu kovin pitkiä päreitä ;)

  CarulaQ: Tässä pari suosikkiani. Molemmissa on todella hyvät valikoimat vähän kaikkea :)

  http://stores.ebay.co.uk/Emerald-City-Fabric-and-Craft
  ja
  http://stores.ebay.co.uk/Little-Cherubs-Heirloom

  VastaaPoista
 8. Niin ja vielä tämä :)

  http://stores.ebay.co.uk/LA-CHAKRA

  VastaaPoista
 9. Kiitos, rupes ihan hengästyttämään tuo kankaiden tarjonnan ihanuus..

  VastaaPoista
 10. On hienot farkut! Ja on tuo hupparikin vaikka sitä nyt haukuskelet :)

  VastaaPoista