lauantai 21. elokuuta 2010

Jaffaffaa


Päivällä U2 soundcheckin aikaan aloitettu ja illalla oikean keikan aikana valmistui tälläinen takki kierrätyskankaasta. Mukavaa oli ommella kun avoimesta ikkunasta kuului kerrankin hyvää musiikkia.
Kankaan ostin todella ison kylpytakin muodossa joskus vuosia sitten Fidalta, jonka sitten viime vuonna purin osittain ja ompelin siitä tyttärelle kylpytakin Nyt sitten sopivan värisen avoketjun löydyttyä (Stockmannilta) loppu kangas päätyi kuopuksen syystakiksi. Materiaali on froteeta ja yllättävän hyvässä sekä paksussa kunnossa.  Ikäähän tällä luultavasti on useampi vuosikymmen. Alkuperäinen takki oli ommeltu aika mielenkiintoisesti useammasta palasesta ilmeisestikin kankaan kapeuden takia, mutta onneksi sain sen purettua osiin pahemmin kangasta rikkomatta.


Tämä on tehty samalla kaavalla kuin aiempi norsuhuppari, tähän vain vaihdoin vetoketjun neppareiden tilalle ja tein taskutkin. Taskuthan ovat täysin turhia tuollaisella 5kk ikäisellä, mutta tuovat kyllä mukavasti ilmettä vaatteeseen kuin vaatteeseen. Ja taitaapa nuo taskut olla muutenkin turhat, eivät nimittäin ole ainakaan syvyydellä pilatut... Vähän iso tästä tuli koska ei löytynyt 25cm avoketjua oranssina, mutta ehkäpä se menee sitten ensi keväänäkin vielä.
Vuorikankaana käytin jotain Eurokankaan alesta ostettua todella ärsyttävän löperöä trikoota (jonka olin alunperin ajatellut siihen norsuhuppariin, mutta onneksi en sitä siihen lähtenyt ompelemaan) ja siitä syystä laitoinkin sitten vinonauhaa joka puolelle ettei se vaan ala repsottamaan ulospäin.

Sitten asiasta toiseen... Sain tulevan merkkipäivän kunniaksi Tukholman risteilyn ja ajattelin tietysti käydä katsastamassa kaupungin kangaskaupat. Kaikki info niistä otetaan innolla vastaan. Yhden bongasinkin jo netistä (Tygverket Södermalmilla) ja siellä tulen ainakin poikkemaan

Ja kolmanteen... Tuolta oikeasta sivusta löytyy pari uutta, ihanaa arvontaa. Ka arpoo paitaa tai housua voittajan toiveiden mukaan ja Mizumi arpoo jotain japanilaista. Käykää osallistumassa jos ette ole jo sitä tehneet :)

8 kommenttia:

 1. Vihdoin ehdin tänne tutustumaan, ja mitä ihania käsitöitä täältä löytyikään! Olen "lievästi" kateellinen kaikille kädentaitoisille :D Pitääpi jatkaa selailua!

  VastaaPoista
 2. hieno takki. mäkin haluaisin jonnekin ulkomaan kangasapajille.

  VastaaPoista
 3. Löysin juuri äskettäin blogisi ja selailin sen läpi. Kivoja ompeluksia sinulla. Ihana kangas tässä takissa!

  VastaaPoista
 4. Minäkin vasta löysin blogisi. Taitavaa! Ja suloinen takki!

  VastaaPoista
 5. Kiitos :)

  Tässä olen pari päivää googlella yrittänyt selvittää Södermalm/Gamla Stan ja näiden ihan lähisitöllä sijaitsevia putiikkeja, mutta en ole yhtään viisaampi kuin aloittaessani.
  Mutta kun kävellen liikutaan niin voi aina poiketa jossain jos matkalle vain sattuu ja matkaseuralle (=koko perhe) sopii :D

  VastaaPoista
 6. Voi, kuinka kaunis takki! Minäkin löysin nvasta tänne. Oltiin molemmat saatu Tikbumsan Sanilta tunnustus ja mun piti heti käydä kattomassa ketkä muut sen sai :D

  VastaaPoista