torstai 22. heinäkuuta 2010

Robe à jupette ja näkemisiin.Juniori heräsi aamulla kuudelta, valvoi puoli tuntia ja nukahti uudelleen. Minäpä en sitten nukahtanut. Päätin lähteä keittiöön leikkaamaan kankaita mekkoon joka olisi pitänyt tehdä jo viikon alkupuolella, mutta kaapista löytyneen, ei niin kivan yllätyksen, jälkeen oli hiukan muuta ajateltavaa ja pestävää. (Meillä on turkiskuoriasia. Taas. Ja kun vanhassa talossa asutaan, niistä ei luultavasti pääse koskaan eroon, tuonne ne ovat väliseiniin ja lattianrakoihin pesänsä tehneet. Kävin sitten Ikeasta hakemassa muovilaatikota ja nyt olen pessyt kaikki vaatteet kaapeista ja laatikoinut ne. Myöhemmin vuorossa sitten kaikki kankaat joiden pesu, silitys ja viikkaus ahdistaa jo nyt. Ja tämä ei ollut edes ensimmäinen kerta kun jouduin tämän tekemään.)
Mutta takaisin noihin kuviin jotka eivät silmiä hivele... Kyseessä on edellisen postauksen japanilaisesta kirjasta tehty, sen kannessakin oleva mekko, Robe à jupette. Helppo ja nopea tehdä. Pisin aika menee ehdottomasti noiden kanttien silityksessä, tosin helpommalla pääsee jos käyttää valmista, mutta en sattunut löytämään juuri oikean sävyistä.
Kangas "Park slope" malliston "Poppy dot floral" Free Spiritiltä. Kantit jotain peruspuuvillaa. Molemmat kankaat tilattu ulkomailta.

Nyt sitten hiljenen hetkeksi. Lähdetään tänään illalla yöjunaan ja huomenna herätään Oulussa. Käyn Metsolasta hakemassa hiukan kankaita ja pyörähdän muutenkin vinkatuissa paikoissa (kiitos Muruhuttu ja Sani). Sieltä sitten mökin rauhaan hetkeksi jonka jälkeen palaan mahdollisesti tarmoa täynnä ja muutamaa kangasta rikkaampana (ja muutamaa satasta köyhempänä).

6 kommenttia:

 1. Oi miten ihana! Varmaan kohta pakko haalia käsiinsä tuo samainen kirja :)

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva malli! Ja mielenkiintoisen oloinen se kirja!

  Turkiskuoriaiset ei oo kiva juttu... tsemppiä operaatio täystuhoon!

  VastaaPoista
 3. Joka paikkaan, jossa vaatteita tai kankaita säilytät, pistä myös seetripuun palasia tai seetripuun tuoksuista eteeristä öljyä vanuun ja sitä vaate- ja kangaskaappeihin ja -laatikoihin. Öttiäiset eivät pidä siitä :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos Elämäntapaidiootti (kylläpäs tuntuu siltä kuin haukkuisin :D )! Seetripuuöljyllä on völjätty koko asunto silloin edellisellä kerralla, mutta on unohtunut uusia käsittely... Mitään en kyllä ole sinne jättänyt vain pyyhkinyt listojen ja hyllyjen reunat. Nyt jätän :)

  VastaaPoista