torstai 21. kesäkuuta 2012

Midsummer night's jacket

Vaikka keskikesä onkin, on silti välillä iltaisin viileää varsinkin jos tuulee kuten tänään teki.
__________________________________________________________

Although it's midsummer, it still can be chilly in the evening and especially when it's windy - just like today.Joten tein takin.
______________________________________________________________

So I made a jacket.
 


Itse asiassa tein kaksi takkia. Tai siis yhden, mutta siinä samassa on kaksi - onhan se käännettävissä.
Ensin ostin Riley Blaken siksakin, jonka jälkeen jouduin kuukausien etsintään toisen kankaan kanssa. Oikeanlaisen löytäminen oli todella hankalaa. Juu, kyllä niitä puna-valkoisia tuli useampikin vastaan, mutta mikään ei miellyttänyt omaa tarkkaa silmääni. Viimein, vietettyäni tunteja etsyssä, löytyi tämä Aneela Hoeyn Modalle suunnittelema kangas, joka jollain ihanalla tavalla muistuttaa minua omasta lapsuudestani.
Siksakin piti alunperin olla se 'oikea' puoli, mutta nyt punainen näyttää paremmalle. Mietin pitkään mistä se johtuu, ja tulin siihen tulokseen, että jostain kumman syystä, minusta nappien kuuluu olla juuri näin päin ja sinisellä puolella ne ovat 'väärin'. Hullua, mutta noinkin pieni asia voi olla tärkeää. Voi myös olla, että minun täytyy vaihtaa ne napit toisin päin ja tehdä kaksi uutta napinläpeä.
___________________________________________________________

Actually I made two. Or one, but it's reversible, so it's as good as two jackets.
First I bought the chevron (Riley Blake from etsy) and though I had a clear vision what I wanted from the second fabric, I wasn't able to find it. Yes, there's a lot of red and white fabrics out there, but none of them were speaking to me. Then after hours browsing through etsy I stumbled in to this print by Aneela Hoey for Moda. It reminds me of my childhood for some reason, so I had to get it.
The chevron side was originally planned as the 'right' side, but now I like the red one more - just because it has the buttons on the right side. Grazy as it is, in my opinion they're totally 'wrong' on the other side. And I just might have to change them and do two new button holes in to it.
 


Vaikka olikin tuulista, me grillailtiin pihalla - tai sillä mitä pihasta on jäljellä. Vaahtokarkit oli "yllättäen" lasten suosikkeja.
________________________________________________________________

While it was veeeery windy, we still managed to do some barbeque action in the yard. The marshmallows were kids favourite - who could have guessed?

16 kommenttia:

 1. Tosi magee takki. Ja Eino on liikkis <3

  VastaaPoista
 2. Hieno kumminkin päin, mutta kylläpä tuo sisäkangas tosiaan on aivan maagisen ihana. Olet melkoinen tekijä!

  VastaaPoista
 3. Mahtava. Onko se mahdollisesti Ottobren kaavalla tai jollain sellaisen variaatiolla tehty? Joskus on ollut siellä tuonnäköinen etumus takissa, joka on selkeää tyttökangasta, ja olen aina miettinyt taipuisiko kaava unisex-tyyppisemmällä kankaalla näyttämään ei-niin-tyttöisältä. Nyt uskallan ehkä kokeilla, tuo on ainakin tosi kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Kaava on omasta takkikaavasta muokattu, mutta eiköhän jostain Ottobrestäkin vastaava löydy :D

   Poista
 4. This is SO gorgeous. I love everything about it, especially the contrasting prints and that it's reversible. Nice job!

  VastaaPoista
 5. Tosi upea! Mä tykkään erityisesti tosta sinisestä puolesta! Tosi raikas! Ja hienosti kohdistettu nuo kuviot! :)

  VastaaPoista
 6. Grillatut vaahtokarkit on niiiiin ihania!
  Mä olen monesti haikaillut vaikka missä väreissä tuon siksak-kankaan perään (erityisesti rainbow on aika ihana), mutta en ole vieläkään osannut päättää mitä siitä tekisin... :p Oli siksi hauskaa nähdä mitä siitä syntyi sun käsissä!

  VastaaPoista
 7. Aivan ihana takki! Musta tuo punavalkoinen sopii just paremmin vuoriksi, ja tuo sinivalkoinen on ihanan raikas ja sähäkkä. Vaikka käytännössä teen erilaisia kangasvalintoja, sun blogi on kyllä aivan mun suosikkeja!

  VastaaPoista
 8. Ihana takki. Minun silmääni miellyttävät molemmat versiot. :)

  VastaaPoista
 9. Oih, mikä ihanuus! Mie voin sitten taas lunastaa näitä Einon vaatteita, kun käyvät pieneksi. Harmikseni Olavi vaan taitaa kasvaa kohta ohi, hän on jättiläinen!

  VastaaPoista
 10. Voi jukra! Aivan mielettömän ihana takki!

  VastaaPoista
 11. Hui kuinka ihana takki! Täytyykin lueskella blogiasi vielä tarkemmin:)

  VastaaPoista
 12. Vautsi vau!
  Löysin just blogisi ja aivan upeita ompeluksia :)
  Liityn heti lukijoiden joukkoon.

  VastaaPoista