lauantai 15. lokakuuta 2011

Gone fishing with monkey spats

Rakastan Juniorin pullukka jalkoja - I just love my son's chubby feet
 


Ja rakastan myös näitä uusia Ikasyrin uusia kankaita. Ihanan syksyiset värit. Näistä oli ihan pakko tehdä setti, joka taas saa sen näyttämään yöpuvulta. Jotenkin se käy helposti pojan vaatteissa. Tytölle jos tekisi tunikan ja leggingsit, ei siitä ihan heti yöpuku tulisi mieleen. Vai mitä?
Paidassa kaavana 'Papana', Ottobre 4/10. Koska tuo raidallinen kangas tuntui joustavan hyvin molempiin suuntiin, päätin laittaa toiseen hihaan raidat pystyyn. Ihan varma en kyllä ole tuosta toimivuudesta (ulkonäköasioissa), mutta ommeltu mikä ommeltu.
Housut taas ihanalla uudella kaavalla jonka ostin Etsystä. Suosittelen kokeilemaan, varsinkin kun hinta ei päätä huimaa. Kaava löytyy kaupasta nimeltä Dans la lune nimellä 'Monkey Spats'. Paljon on siellä muitakin kivoja kaavoja tarjolla. Tämä nousi kyllä heti yhdeksi suosikiksi istuvuuden johdosta, eikä kyllä ollut vaikea ommeltavakaan. Ompelupöydällä odottaa viidet samalla kaavalla leikatut viimeistelyään.

Toisessa kuvassa näkyy muuten Esikoisen uusi talvitakki, josta myöhemmin lisää.
__________________________________________________

Besides my son's chubby feet, I love these new prints from Ikasyr. Gorgeous fall colours. I just had to turn them into a set, which again makes them look like PJ's. It's easy to do with boys clothing and I bet if the shirt was a tunic it wouldn't look like it. Or would it?
Pattern for the shirt is again from Ottobre's issue 4/10, mentioned few posts ago. Because the striped fabric had a good stretch both ways, I decided to put vertical stripes on the other sleeve. Now I'm not so sure if it looks good, but what is done is done. 
The pants are made from a pattern I found from Etsy. I recommend you to try it. You can find it in a shop called Dans la lune and it goes by the name of 'Monkey Spats'. It quickly became one of my favourite patterns as I like the fit a lot and it's super easy to sew. I've got five of these already cut and waiting to be finished.

The second picture is also showing my daughter's new winter coat, but I'll tell you more about that later.

13 kommenttia:

 1. Hauska setti. Minun mielestäni tuo raidallinen hiha tuo kivaa ilmettä paitaan. :)

  VastaaPoista
 2. Oi kun toi kangas on niin kaunis! Omaa pätkääni en ole vielä saanut mutta heti kun se saapuu niin jotain siitä täytyy tehdä!

  VastaaPoista
 3. Awesome outfit! I love that pants patttern.

  VastaaPoista
 4. Totta se yöpukufiilis, mutta työllä voi laittaa mekon päälle niin se fiilis häipyy =). Minä näin juuri noin nuo kankaat! Itse vaan en kuitenkaan tilannut...ainakaan vielä...

  VastaaPoista
 5. tuli itekin sit klikattua tuo kaava (tai iteasiassa se toinen "pyllypaikallinen")... jospa sitä pääsis kohta kokeilemaan ko näyttää niin kivalle nuo pökät - ihana setti, mie tykkään ja tuo kuosi... niin paljon ihanampi kankaana... käyks raidat muutes petronellaan kans? (mun tilaus odottelee yhä sydämiä ja autoja - hyvä kangaslakko ko noita tulee ja kankaita saksasta ja sit menin tilaamaan vielä pikkukiisken velouria... hyi, hyi ja hyi! - mut tartteis laittaa njettilakkoon samalla... ;D)

  VastaaPoista
 6. Hui sua kun esittelet tuota kangasta, yritän vältellä sen tilaamista mutta ei auta kun blogistit esittelee sitä, kaunista on! Ja kiva setti poitsulla, huosut on veikeet!

  VastaaPoista
 7. Kiitos! Nyt kun sitä on katsellut pari päivää, niin tuo pystyraita näyttää aikasta hyvälle :D

  CDB: I love it too! Thinking of doing like a hundred pants with it :D It's nice to think all the different fabrics that could be used for the bum part. Right now I working on black and white stiripes with white stars on a red base for the bum. That's going to awsome too :D

  glenni: Sulle on siis tulossa se leveälahkeinen versio? Raidat sopii ihan hyvin Petronellaan. Keltainen on sama sävy, ruskea on aika lähellä sitä tummempaa ja muut menee kyllä myös siinä rinnalla, vaikka eivät sävyiltään täsmää. Tuossa onkin tulossa Isosiskolle paita sillä yhdistelmällä...

  VastaaPoista
 8. jooh, leveelahkeinen tupsahti jo eilen postiin :) huomenis ukko jos vähän printtailis töissä... :)

  VastaaPoista
 9. Tuo raitahiha on musta ihana, sopii tosi hyvin !

  VastaaPoista
 10. Ihanaa kangasta, nyt kun näkee muiden tekemiä vaatteita, varmistuu ajatus, että tuota kalastavaa karhukangasta on saatava :) hieno blogi sinulla ja hienoja ompeluksia

  VastaaPoista
 11. Sinulle olisi tunnustus blogissani. :)

  VastaaPoista