maanantai 24. lokakuuta 2011

Elephant love


Rakastuin näihin rakastuneisiin elefantteihin heti ensisilmäyksellä. Edes huomautus siitä, että sydämen puolikkaissa lukee 'LOVE' ei saanut minua muuttamaan mieltäni. Teksti uppoaa tuonne kuosiin niin hyvin, että sitä tuskin huomaa.
Ostin kangasta 0,70m ja tiesin tarkalleen mitä sitä tulisi. Tunikamekko 3/4 hihoilla, se siitä tulisi.
_________________________________________________

It was love at first sight when I found these loving elephants. Even when someone told me that there's the word 'LOVE' printed on the hearts (I totally missed that) I won't change my mind.
I bought 0,70m of it and instantly knew what it was going to be. A tunic dress with 3/4 sleeves was the way to go. 


Kangas on vieläkin ihanampi valmiina mekkona. Tässä mallia kaavaan otettu yhdestä Hennesin mekosta ja raglan paidan kaavasta. Nappilista oli ensimmäinen jonka koskaan olen tehnyt keskelle etukappaletta. Vaikka tiesin tasan tarkkaan kuinka se tehdään, onnistuin silti hieman mokaamaan. Näppäränä ja nokkelana tyttönä piiloitin virheen nauhan pätkän alle.

**********

Facebookin Ompeluelämää ryhmän ansiosta tuntuu, että ompelen enemmän kuin ennen ja ompelussa on myös enemmän intoa ja iloa mukana. Kiitos kaikille ryhmän ihanille naisille inspiraatiosta ja tuesta!

_______________________________________________________

The fabric is even more gorgeous when made in to a dress. Pattern is half H&M dress, half raglan T-shirt. To spice things up I used some pink buttons and a piece of ribbon to hide the little mistake I made.

17 kommenttia:

 1. Ihana tunika! Mä en edes ollut huomannut tuota love-sanaa tuolla sydämen sisällä. Samainen kangas odottaa pesukoneeseen pääsyä ennen ompelua. Mulla oli samanlainen ´rakkautta esni silmäyksellä´-suhde tähän kankaaseen.

  VastaaPoista
 2. Ihana! Toi kangas on tässä värissä tosi upea!

  VastaaPoista
 3. hieno. mä en tuohon(onneksi) hurahtanut. mullon joku viha-rakkaus suhde kaikkiin itämaistyylisiin (mukaan lukien hipit) kankaisiin. mäkin tykkään tosi paljon tuosta ompeluelämää ryhmästä ja siellä on hauska viettää aikaa. jopa niin hauskaa että itse ompelu tuntuu jääneen vähemmälle :D

  VastaaPoista
 4. Hih, hassua - kun näin tämän päivityksesi niin eka ajatus oli että onpas sulle tullut nyt ompeluintoa kuin päivityksiä pukkaa tiuhaan! :) Mä muuten en edes huomannut tota tekstiä ennen kuin siitä mainitsit, ihana kangas!!
  (Kuulostaa pelottavan addiktoivalle paikalle toi sun fb ryhmä jos se voittaa jo itse ompelunkin jollain... :P )

  VastaaPoista
 5. jos virhettä ei voi peittää sitä täytyy korostaa. Tällaisen ohjeen kuulin eräältä ompeluystävältäni.

  VastaaPoista
 6. Kiitos!
  NorppaStiina: En ollut tajunnut sitä itsekään ennen valistusta :D Vieläkään se ei sieltä silmille hyppää, niin hienosti on kirjaimet sinne tyylitelty.

  Nova Melina: Tuo väri oli se mikä tässä minuakin veti puoleensa.

  Sarita: Ompelu menee muutenkin sykleissä, mutta nyt on ollut paljon inspiroivia ihmisiä samassa paikassa yhtä aikaa, joten tulosta syntyy. Osa syynä on myös sairastelu, jolloin on jäänyt lasten (siis esikoisen) harrastuksia pois, mies on opiskellut vähemmän = enemmän ompeluaikaa minulle.

  Kata: Näin juuri päätin tehdä :D Sopii hyvin tuo pätkä tuohon muutenkin.

  VastaaPoista
 7. Tykkään myös kankaasta ja totta puhut, mekkona vielä suloisempaa! :)

  VastaaPoista
 8. Ihan mieletön! Oon kyllä hieman kade tästä kankaasta. Jotenkin ei vaan millään raaski näitä kankaita ostaa kun ei hirmu tarvetta paidoille tällä hetkellä ole. Mutta kyllä ihana! :)

  VastaaPoista
 9. On ihana tuo kangas!!
  Väri ei ihan ole mieleen mutta mulle taas iskee just tuo itämaistyyppinen kuosi, enkä minäkään olisi edes tajunnut tekstiä, ennen kuin kerrottiin, että siellä on semmoinen. =D

  VastaaPoista
 10. Mullakin on tuota norsua, enkä muuten oo huomannut love tekstiä siinä :D ihana tunika tuli!

  VastaaPoista
 11. Ihana kangas ja tunika! Mistä kangas on peräisin? Jos sitä vielä olisi jäljellä, voisin myös ostaa. ja kiitos tuosta FB-vinkistä - pitääpä käydä tutustumassa. Olen vasta aloittelemassa lastenvaatteiden ompelemista. Pientä takkuamista koneen kanssa tässä alussa, ohjekirja hukassa jne :)

  VastaaPoista
 12. Moya: Kangas tuli kimpan kautta Saksasta http://www.michas-stoffecke.de , mutta sitä saa myös Suomesta Fabriinasta, joskin on juuri nyt loppu (lisää varmaankin tulossa) http://www.fabriina.fi

  VastaaPoista
 13. Ok, kiitos. Kummatkin tuttuja paikkoja.

  VastaaPoista
 14. Miten teet tuon nappilistan ilman, että katkaiset tunikaa nappilistan alta eli että siinä menee sauma? Ilman saumaa olisi kauniimpi, eli näin kuten olet tehnyt, mutta nyt en heti keksi, miten se tehdään. Kiitos jos viitsit vastata. :)

  VastaaPoista
 15. Nappilistan tekoon löytyy netistäkin muutama hyvä ohje.
  Ruttunutulla on yksissä kommenteissa ohje
  http://ruttu-nuttu.blogspot.com/2009/12/voihan-suloisuutta-ja-hauskuutta.html#comments

  Itse ompelen sen näin:
  Leikkaan haluamani pituisen halkion noin 2cm päähän etukappaleen keskeltä. Näin tulee siis noin 4cm leveä nappilista. Kapeampaa haluttaessa pienennetään tietysti mittoja :)
  Leikkaan samasta kankaasta pari senttiä halkiota pidemmän ja vastaavasti leveämmän kuin halkion ja keskikohdan väliin jäävä osuus olisi. Silitän tähän kiinni tukikankaan ja ompelen sen halkioon oikeat puolet vastakkain minimaalisilla saumavaroilla (noin 2mm). Käännän listan paikoilleen ja tikkaan halkion suuntaisesti sen kiinni vapaasta reunastaan niin, että keskietumerkin molemmille puolille tulee yhtä pitkä matka listan reunoihin.
  Tässä vaiheessa yleensä ompelen napinlävetkin, jos siis nappeja haluaa käyttää.

  Seuraavaksi tehdään nappien puoli. Leikataan kaksi kertaa haluttua listaa leveämpi palanen joko samasta kankaasta tai vaikka sopivasta yksivärisestä kankaasta, jolloin se listan ollessa auki näyttää aika hauskalle. Tähänkin silitän kiinni tukikankaan koko alueelle.
  Taitan palan nurjatpuolet vastakkain tasaisesti yhteen ja ompelen sen kiinni halkion toiseen reunaan samoilla pienillä saumavaroilla. Käännän listan paikoilleen oikean puolen alle niin, että ensimmäisenä ommeltu tulee päälle.
  Neulaan lista kiinni ylhäältä ja alhaalta tasaisesti. Sitten ompelen listan alaosaan tikkauksen (tässä mekossa jää tuon nauhan alle), joka kiinnittää alaosan kiinni etukappaleeseen eikä näin sitten repsottele :)

  Lopuksi laitan kanttauksen pääntielle ja kiinnitän mahdolliset napit tai nepparit.

  Olipas hankala selittää :D Jos on tarkennettavaa niin kysy ihmeessä lisää :)

  VastaaPoista
 16. Okei.. Kiitos hurjasti ohjeesta! :) Luulen, että pitänee kokeilla hukkapalaan ennen kuin alan uutta tunikaa auki leikkelemään! :D :D
  Sulla on btw ihana blogi! <3

  VastaaPoista
 17. Kiitos!
  Hyvä jos auttaa ja kokeilu kannattaa aina ;)

  VastaaPoista