maanantai 25. heinäkuuta 2011

Room Shoes
Ostin viime kesänä ihanan japanilaisen käsityökirjan tarkoituksenani tehdä joululahjaksi tossuja. En sitten syystä tai toisesta ehtinyt ja kirja jäi ihastelun asteelle.
Eilen nappasin kirjasta aiemmin suurentamani kaavat pöydälle ja aloin hommiin. Tossut ovat ihanat, mutta eivät istu ihan niin hyvin kuin haluaisin, eikä pohjasta löydy toivottua jämäkkyyttä. Ompelupöydällä on leikattuna jo parannellut versiot ja huomenna suurennan tyttärelle ja miehellekin sopivat kaavat. Kuopus ei vielä "saunatossuja" tarvitse, eikä luultavammin suostuisi niitä edes pitämään.

Kirjassa on aivan ihania paksusta (jämäkkä 3mm) villahuovasta käsinommeltavia kenkiä joiden takia sen alunperin hankin. Mistään ei vaan tunnu löytyvän sitä villaa. Akryylia kyllä löytyy. Jos joku tietää mistä sellaista saisi ja mielellään niin ettei tarvitsisi maksaa itseään kipeäksi, saa ilmoittaa tietonsa.

Kangas näissä japanilaista (arvontakassista ylijäänyttä) pellava-puuvillaa, sisällä ja pohjassa tummansininen pellava ja pohjassa vielä nahkapalaset tuomassa turvaa.
____________________________________________

Last summer I bought this japanese book in hope of sewing some christmas presents. For reasons unknown I didn't do it.
Yesterday I grabbed the pattern, already resized for myself ,and started to sew. I like the finished product but they don't fit as well as I'd want them to fit and I'm not entirely happy with the stiffness of the soles (or the lack of it). I've already cut my next pair and made few changes while doing it. Tommorow I'll have to go to the library and resize patterns for the husband and daughter as well. Junior doesn't need "saunashoes" and propably wouldn't wear them anyway.

Outer fabric - japanese linen-cotton blend. Soles - dark navy linen with leather patches.

18 kommenttia:

 1. entäs kirppisvillapaita koneessa huovaksi??

  VastaaPoista
 2. Muuten hyvä, mutta siitä ei tule sellaista tasaista. Testasin villakankaalla ja siitä tuli "kuplivaa". Huopasesta taas jää ne silmukat näkyviin. Siis täähän on taas tälläinen "vain oman pään sisällä oleva esteettinen ongelma" :D

  VastaaPoista
 3. Entäs vanha villaviltti meidän työstöä odottava koneessa huopunut on melko tasainen kunhan pahimmat nukat poistaa...?

  VastaaPoista
 4. Söpöltä noi kuitenkin näyttää ja kangas on tosi kiva. :) Huomasin muuten kun liityin "pakon ja painostuksen alaisena" facebookkiin, et meil on yhteinen kaveri, Erica Å. Pieni maailma. :)

  VastaaPoista
 5. On kyllä hienonnäköiset tossut! Harmi sitten jos eivät ole jalassa hyvät :(

  VastaaPoista
 6. eurokankaassa on muuten kans villakankaita.. ei tietty ole nyt ekana esillä mutta itiksessä oli vielä jossain pöydällä...
  ja pompolissa oli joskus ainakin sitä villahuopaa vai mitä se nyt oli.. ei kait yhtiin tossuihin paljoa mene..

  VastaaPoista
 7. Kiitos! Kyllä ne ihan jees on, mutta nuo uudet jotka on tuloillaan, on paaaljon paremmat :)

  Koo: Ei mulla ole sellaista vilttiä :D

  Nova Melina: Kappas, onhan se aika pieni kyllä... ja kannattaa varoa tuota ryhmäpainetta. Saatat vielä tehdä kaikenlaisia muitakin tyhmyyksiä ;)

  Unikuu: Kävin Pompolin sivuilla ja siellä on siis sellainen merinovillainen viltti/huopa. Paksuutta ei kyllä sanottu...
  Keskustan Eurokankaasta kävin silloin viime syksynä/talvena sitä kysymästä ja niillä ei ollut kuin akryylista askarteluhuopaa joka oli liian ohutta. Villakankaistakaan ei silloin löytynyt mitään tarpeeksi jämäkkää. Mutta pitää käydä tarkistamassa Itis, jospa sieltä saisi. Hobby Pointissakin kävin silloin ja sieltä löytyy akryylia rullalta.

  VastaaPoista
 8. Koskenpään Huopatehtaalta löytyy myös jotain, vanutettua villahuopaa eri paksuuksilla.

  Kivannäköiset tossut. =)

  VastaaPoista
 9. Sandra: Juuri googlasin itseni tehtaan sivuille! :D

  Ihanaa! Ihanaa! Ihanaa! Muistan käyneeni niillä joskus aiemminkin, mutta silloin ei ollut nettikauppaa, eikä minulla vielä tuota kirjaa :) Nyt saan ihanat kirkkaanpunaiset tossut ja Juniorille kans...

  VastaaPoista
 10. Ja siis nyt kun googlailen, niin löytyy jos jonkinlaista kauppaa joka myy kyseistä huopaa! Ei vaan silloin ollut kun olisin alunperin kaivannut... No, mutta hyvä että nyt edes löytyy :D

  VastaaPoista
 11. Oivat tossut, jotenkin tommoset tossut oli ne sitten vauvan tai aikuisen, on ihanan alkukantaisen oloiset.

  VastaaPoista
 12. Oliko vaikeat tehdä? :) Olisi upea tehdä lapsille esim. kerhotossut itse nahasta mutta taitaapi vaatia suutarinopintoja ennenku sellaiseen alkais :)

  VastaaPoista
 13. Tosi ihanan mallisia nämä tossut! Tykkään. Ja tuttu ihana kangas :) Arpavoittalaukku onkin ollut kovassa käytössä, aikalailla päivittäin. Se on tosi kätevän kokoinen, mahtuu kaikki tarpeellinen!

  VastaaPoista
 14. Ja niin kangasvinkkiä vielä, sarkakangas voisi toimia myös ja on ainakin halpaa.

  VastaaPoista