maanantai 4. heinäkuuta 2011

Her kingdom

Tästä on jo aikaa kun joku kysyi kuvia meidän lastenhuoneesta. Sanoin silloin, että sitten kun saan sinne yhden isomman projektin valmiiksi niin laitan kuviakin... No, en saanut sitä projektia kuitenkaan kokonaan tehtyä, mutta tein siihen hankituista kankaista jotain muuta.
Tässäpä se, tyttären huone - ainakin vielä hetken.
_____________________________________________________

Someone once asked if I could show some pictures of our kids room. I said then, that it will happen when I finish a big project that I've been planning for the room... Well, the project never fully happened, but I did do something else from the fabrics bought for it.
So here it is, our daughters room - at least for a little while.

Näkymä ovelta oikealle - View to right from the door

Ja vasemmalle - And to the left
Huone ei ole mikään kovin suuri ja se on vähän hassun mallinen - pitkä ja kapea. Sen lisäksi toinen päätyseinistä on täynnä kaappeja ja molemmat pitkät seinät on katkaistu ovella tai ikkunalla.
____________________________________________________

It isn't a big room and it definitely is oddly shaped - long and narrow. Adding to that, both of the longer walls are cut with either a window or a door and one of the shorter walls is full of cupboards.

Ikkunan vierestä huoneeseen päin - From the corner to the room

Nurkasta ovelle - From the corner to the door

Paikka kaikille prinsessamekoille (ei kuvassa) - A place to hang oll of the princess dresses (not pictured)
Huoneen päävärit ovat siis vihreä ja vaaleankeltainen. Alunperin vihreän piti olla limeä, mutta seinälle päädyttyään todettiin sen olevan minttua. Valitsin värit tiettyjä kankaita silmälläpitäen, mutta tämä vihreä on kyllä todella kaukana sen kankaan vihreästä. Eipä silti, kyllä se siihenkin sopii.
___________________________________________________

The main colours are butter yellow and light green. It was supposed to be lime, but ended up being truly minty. I picked the colours to suit the perfect fabrics, and of course the green doesn't match. But it doesn't look that bad either.

Sukka-Cilla, nimetty ravihevosen mukaan - Sukka-Cilla, named after a race horse
Sänky ja projekti - The bed and the project

Neiti nukkuu perintösängyssä. Olen itse nukkunut tässä teinivuodet ja isäpuoleni on nukkunut siinä lapsuutensa. Sänky on siis todellakin vanha, käsittääkseni jostain 50-60-luvulta, saattaa olla vanhempikin.
Ja se projekti - Siitä piti tulla päiväpeitto, mutta en vain koskaan saanut aikaiseksi hankittua vanua ja uskallusta sen toteutukseen. Ja nyt totesin että päiväpeittona sen käyttöaika jää aika lyhyeksi - Juniori muuttaa samaan huoneeseen heti kun nukkuu täydet yöt ja koska silloin Esikoinen muuttaa parvisänkyyn, ei päiväpeitolle enää ole tarvetta.
Toteutin sen sitten pussilakanana, joka saa nyt palvella päiväpeittona ja myöhemmin sitten oikeassa tarkoituksessaan. Tyynyihin käytin saman sarjan (Globaltexin 'Butterfly') muita kankaita ja tuosta raidallisestahan huoneessa on kappaverho.
_____________________________________________________


She sleeps in my old bed. Actually it's my stepfathers old bed and it dates form the 50's or 60's - it also could be older.
And the project - it was supposed to be a bedspread but ended up as a duvet cover. I realised it wouldn't get much use as a bedspread as our kids will be sharing the room soon... or at least I hope it to bee soon. The boy will be moving there once he stops waking up at night and when that happens our daughter will be sleeping in a loft bed and has no need for a bedspread.
I used the same line of fabrics ('Butterfly' by Globaltex) for the pillows and used the striped one also for the curtain.

**********
Siinäpä se. Ei ihan sitä mitä itse olisin tehnyt, mutta juuri sitä mitä neiti halusi. Ja sitä, mikä on muunnettavissa myös pojan tarpeisiin.
_____________________________________________________

That's it. Not something I would choose myself, but exactly what I knew my daughter wanted. And more importantly - what is adaptable for our son too.

10 kommenttia:

 1. Kaunista. Ihanat värit ja kankaat. :)

  VastaaPoista
 2. tosi kaunis huone :) tuossa sängyssä näkee varmaan vaan hurjia prinsessaunia :)

  VastaaPoista
 3. Ihana huone:))
  Värit ovat kauniita ,ja tuo sisustus..
  Olen rakastunut<3<3<3

  VastaaPoista
 4. Voi miten kaunista! Ihanat värit ja ihania ykistyiskohtia.

  VastaaPoista
 5. Minullakin oli joskus huoneeni sisustusväreinä vihreä ja keltainen, ihanan pirteitä molemmat! Nykyään omassa kodissani suosin mustaa ja valkoista, TYLSÄÄ =D

  VastaaPoista
 6. Nätti huone :)
  Lastenhuone kuvia on niin mukava aina ihastella.
  Tuollaiseta lokerikosta haaveilin kans, ois oiva tilanjakaja ollut nykyisen kodin tyttöjen huoneeseen, jäipä sit hankkimatta :D
  Mulla tuottaa päänvaivaa tulevan kodin huoneet. Leikkihuone on viel ok kokoinen, mut tuleva tyttöjen makuuhuone on senverta pieni että pähkäiltävää riittää jotta saa toimivaksi.
  (Lähinnä vaatesäilytyksen osalta)...
  Toisaalta, erillinen leikkihuone helpottaa huomattavasti kun ei tarvi leluja buukata sinne (täl hetkel tytöt haluavat nukkua samas huonessa, leikkihuone on ajateltu toisen tytön huoneeks sit ku sama huone ei enää kelpaa :) )

  VastaaPoista
 7. Ihanan hempeän tyttömäiset sävyt! Tykkään kovasti kaikista noista sängyn päällä näkyvistä kankaista, niin raikkaita ja kepeitä.

  VastaaPoista
 8. Ihanan kuulaita ja hempeitä tekstiilejä!

  VastaaPoista
 9. Aivan ihana lastenhuone! Meillä remonttihommat käynnissä ja teemme juuri lastenhuoneita joten näistä on aina kiva hakea ideoita. :)

  VastaaPoista