keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

It's a set


 
 Helle on pitänyt minut aika tehokkaasti poissa ompelukoneen äärestä. Toissapäivänä oli viileämpää ja sain ommeltua edellisen postauksen jutut valmiiksi. Ja tänään, lämpimästä säästä huolimatta, istuin koko päivän koneen ääressä - se on pakko silloin kun siihen on mahdollisuus. Tällä kertaa miehen jalkapallojoukkueen isät tapasivat grillailun merkeissä ja lapset olivat mukana pihalla. Tämä oli siis sitä kuuluisaa omaa aikaa.

Ei mennyt ihan putkeen tänään. Olin ihan varma, että minulla oli 35cm ruskea avoketju kaapissa. Etsin hullun lailla ja löysinkin ketjun - ei vain ollut avonainen,  oli anorakkiketju. Olin ostanut sen kirpputorilta, joten paljoa en köyhtynyt, mutta hermoni menetin hetkeksi. Löysin kuitenkin samaisesta kätköstä 40cm avoketjun, joten ei kun sakset käteen ja lopulta sain aikaiseksi tälläisen setin.
Huppari ja housut velouria jotka sain yhdeltä ihanalta lukijalta vaihdossa. En lähtenyt vuorittamaan koko hupparia, vaikka näin jälkikäteen ajateltuna olisi ehkä pitänyt. Housujen kaava oma ja huppari on tehty paidan mukaan.
Paitaan käytin Ikasyriltä tilattua Jurassic-trikoota ja takakappaleelle samaisessa vaihdossa tullutta interlockia. Samaisesta interlockista tuli vielä pipo soijajersey vuorilla.
_____________________________________________________

It's been so hot here recently that I haven't been in the mood for sewing. The other day I did make the bed set from last post and today, even if it was hot, I sat down and spent the whole day sewing. All the daddys from my husbands football team had a barbeque in the back yard with the kids, so it was me-time for me. And the day ended with this set.

It didn't go as planned as I didn't have the right lenght zipper. Thought I had, but turned out it wasn't open-ended. Thankfully I had a longer one in the same colour and I ended up just cutting it. Both the pants and the jacket are velour I recived from one of my readers in exchange for some fabrics I kind of didn't need anymore. The shirt and beanie are made from jersey by Znok Design that I bought from Ikasyr. Back of the shirt is made from the same striped jersey as the beanie.

***********
En muuten ole unohtanut lupaamaani hellahaalarin kaavaa. Olen vain onnistunut tehokkaasti siivoamaan kaavojani ja minulta puuttuu yksi osa. Heti kunhan sen löydän, alan tehdä tänne sitä tutoriaalia.

18 kommenttia:

 1. Ihanan värikäs setti! Kivasti hupussa on housujen raitakangasta. Himoitsen tuota dino-kangasta, pitänee laittaa ostoslistalle.

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana, herkullisen värinen setti!

  VastaaPoista
 3. Kylläpäs sopiikin yllättävän hauskasti yhteen kolme noin erilaista kangasta, tuli ihanan värikäs setti! Itsekin olen ruvennut entistä enemmän miettimään että ompelisi aina kerralla asukokonaisuuden, sellaisia tulee käytettyä enemmän. Välillä joku tosi nätti paita vaikkapa jää turhan vähälle käytölle kun se ei oikein sovi yhteen olemassaolevien housujen kanssa.

  VastaaPoista
 4. rouva kepponen: dinoa löytyy ottobreeltä ja sampsukalta vielä..
  ihana setti.
  mä taas haluaisin tuota raitatrikoota niin voisin toteuttaa sen alkuperäisen otuspaidan.. tein sen tuota kangasta ajatellen..

  VastaaPoista
 5. Siis mikä yhteensopivuus, aivan mahtava setti!

  VastaaPoista
 6. Ihanat. :) Tuolla yhistelmällä munki oli tarkotus tehdä huppari ja housut mutta ne vaan on jotenki jääny. :D Mun ihanuudet on vielä postissa kun unohdin en eilen hakea.. ne kun on siellä meidän oman paikkakunnan postissa. Onneks mies lupas hakee ne tänään et pääsen tuhoamaan niitä. :D

  VastaaPoista
 7. Aivan ihanat! Saiskohan tuota tähtikangasta vielä jostakin? Jos jollakin on ylimäärästä niin tänne saa tarjota! :)
  Näkjään tämä blogger ei anna kommentoida omalla tunnuksella kun sulla aukeaa tämä kommenttiloota tähän alle, eikä erilliseen ponnahdusikkunaan.
  Terkuin -pm- päivänsäde&menninkäinen-blogista

  VastaaPoista
 8. IHANAT! Vähänkö haluisin noi mun pojalle.

  VastaaPoista
 9. Tosi näpsäkkä setti, näitä värejä harvemmin näkee.

  VastaaPoista
 10. Voi ihanat! Tuo raitakangas on todella kaunista :)

  VastaaPoista
 11. Ihanan raikkaat värit setissä! Itse olen todella tykästynyt kaikkiin tähtikuoseihin! :)

  VastaaPoista