perjantai 7. toukokuuta 2010

Postiluukun kolinaa

Tänään tuli jälleen kerran postissa kankaita, vaikka pitäisi saada niitä kaapista pois. Puollustuksekseni sanottakoon että nämä tilattiin ennen kun tuhka seisautti lentoliikenteen ja saapuivat siis vasta nyt.
Ompelemaan en tänään ehtinyt kaikkien juhlavalmistelujen lomassa. Mutta ehkäpä saan äitienpäivälahjaksi aikaa...Tähän Sandersonin kankaaseen rakastuin ensi näkemältä, kuosi on nimeltään Dandelion clocks. Aiemmin olin onnistunut löytämään halvalla vajaan metrin palan kyseistä kangasta ja siitä ompelin keittiön sohvaa varten tyynyt. Kuten kuvasta huomaa, vain tyynyjen etupuolet on kuosissa. Takapuoleksi ompelin samaa pellava-puuvillasekoitetta mitä löytyy sohvan istuintyynystäkin. Nyt siis sain tätä parin tyynyn verran lisää aikomuksenani tehdä jo olemassa oleville tyynyille kaverit.
Tällähän voisi myös tapetoida seinät jos haluaisi ja törmäsin kuosiin myös uudessa muodossa... Sanderson on saanut voikukkansa myös astioihin! Aivan ihanat minusta ja ainoana ongelmana noiden hankinnassa näen astioita jo valmiiksi täynnä olevat kaapit.


Sain myös toisen paketin Englannista joka sisälsi Libertyn ohutta puuvillaa mekon verran Elysian kuosilla. Tästä oli tarkoitus tehdä itselle kesäinen imetysmekko. Nähtäväksi jää onnistunko siinä halutulla tavalla.
Se mitä Libertyn kuoseissa rakastan on niiden historia. Monet kuoseista on suunniteltu 1900-luvun alkupuolella ja niistä on nyt saatavilla uusintapainoksia. Kyseinen kuosi on ollut alunperin tuotannossa 1910-luvun lopussa ja 20-luvun alussa. Taidanpa siis tehdä mekon jotain vintagekaavaa mukaellen.


En malttaisi odottaa että pääsen taas ompelemaan pidemmäksi ajaksi kuin puoleksi tunniksi kerrallaan. Tällä hetkellä se on täysi mahdottomuus, mutta vähän ajan päästä ehkä helpottaa... toivottavasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti