keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Reading and RollingKun näin tämän ensimmäisen kerran, tiesin heti, että haluan sellaisen lastenhuoneeseen. Tiesin myös, että haluan sen keltaisena. No, Ikea oli lakannut valmistamasta raidallista kangastaan kelta-valkoisena viime vuoden puolella, mutta onneksi Facebookin ihanat ompelevat naiset tulivat tässäkin apuun ja sain kuin sainkin haluamaani kangasta. Ihan koko tuoliin ei kangasta ollut, mutta on kiva yhdistettynä musta-valkoiseen ja näin meille muutti Rollie Pollie.
_________________________________________________________

When I first spotted what Dana had made, I knew I had to make one for our kids. I also knew I wanted it to be yellow-white striped. Well, Ikea had stopped making it's striped fabric in yellow last year but luckily for me, one of the amazing sewing women from Facebook came to my rescue. She didn't have enough for the whole thing, but it looks cool matched with b&w stripes too.Käytin reunapaloihin leveämpää raitaa, kun taas päätypalat tein saman sarjan kapeammasta raidasta. Päällä kelta-valkoinen ja pohjassa musta-valkea.
Täytteeksi laitoin viisi Ikean halpaa peitettä ja yhden tyynyn. Laskeskelin, että näin pääsen helpoimmalla ja nyt meillä on myös reilusti varapeitteitä. Yksi sinne vielä menisi, mutta katsotaan nyt ensin onko se tarpeellinen. Tässähän on vetoketju, joten täytteen määrää on helppo säädellä.
Vetoketjuista puheenollen - ensimmäinen hajosi kokeilutäytön yhteydessä. Sen siitä saa, kun ostaa halvan (0,70€) vetoketjun kirppikseltä. Korjasin sen käyttäen sitä metriketjua jota tähän alunperinkin tilasin, mutta jonka toimituksessa kesti liian kauan.
_________________________________________________

I used the wider stripes for the edges and thinner for the top and bottom parts. You can't see it but the bottom part is b&w.
I stuffed this with five cheap duvets also from Ikea. It was a whole lot easier then trying to find cheap stuffing and now we have lots of spare duvets for guests. It could still fit one more but I'll have to see if it's necessary. It has a zipper so it's easily adjustable.


Aivan mahtava paikkahan siitä tuli lukemiseen ja pomppimiseen ja löhöilyyn. Molemmat lapset ovat tästä todella innoissaan ja niin olen minäkin - tässä on mukava lukea iltasatuja.
Kaavat tähän voi tosiaan ostaa Danalta ensimmäisen linkin takaa.
__________________________________________________

It's a great place for reading, jumping and just lounging. Both of our kids love it and so do I - it's going to be the perfect place to read their bedtime stories.
The pattern can be bought from Dana and is found behind the first link.

16 kommenttia:

 1. Hei täähän on ihan loistava idea säilöä peitot ja tyynyt! Ja tosi raikkaat värit valitsit!

  VastaaPoista
 2. Ihanan pullean näköinen löhöpaikka ja hyvä väriyhdistelmäkin.

  t: rva Kepponen

  VastaaPoista
 3. Ompas näppärä,voisi miettiä itsellekkin tuollaista.

  VastaaPoista
 4. On ihana tosiaan, ja tuo idea varapeittojen säilytyspaikasta on loistava!

  VastaaPoista
 5. Ihana. Mistä tuo sänky on?

  VastaaPoista
 6. Kiitos!

  Vilja: Sänky on isäpuoleni vanha, eli "perintökalleus" jostain 50-60-luvulta :) Itsekkin on siinä teinivuodet tullut nukuttua :D

  VastaaPoista
 7. Tämä on niin ihana, että tekisi mieli tehdä oma. Harmi, että tuo linkki ei vienyt enää mihinkään. Osaatkohan neuvoa mistä muualta tämmöisenen mahdollisesti voisi ostaa kaavat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dana on muuttanut bloginsa uuteen osoitteeseen. Tässä suora linkki uusien sivujen RolliePollie-kaavaan :)
   http://www.danamadeit.com/rollie-pollie

   Muokkaan sen vielä tuohon tekstiinkin :)

   Poista
 8. Hei!

  Onpa ihana! Suunnitelmissa olisi tehdä vastaava. Paljonko tuohon menee kangasta? Pitää varmaan kyllä ostaa ne kaavat, pakko tuollainen on saada :)

  -Suski

  VastaaPoista
 9. Hei Aino!

  OE:n linkeistä löysin blogiisi ja kysyisin onko tämä sinun tekemä rollie se pienempi vai isompi? Danan sivuilta kun kuvia katsoo niin tulee se käsitys että tuo isompi on aivan valtava, enkä siksi osaa päättää kumman koon haluan.

  T. Outi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on se isompi, tosin ei ihan täyteen täytetty :) Ja kyllä se aika iso on, tyttö siinä päällä on 112cm pitkä. Pienemmän ajattelin tehdä sitten kuopukselle kohta :)

   Poista