torstai 28. huhtikuuta 2011

Se olisi taas sen aika...

Huomasin tuossa kaappiin kankaita sulloessani (ja kyllä, jouduin niitä sinne oikein kunnolla sullomaan), että olisi jälleen kerran pienen ostolakon aika. Taas on mennyt äärimmäisyyksiin nämä ostelut ja koska ompeluaika tuntuu olevan kortilla, ei minulla ole enää tilaa säilöä näitä kaikkia ihanuuksia.

Eniten tästä syytän kyllä Ikasyrin Marikaa. Siis kuinka se kehtaa laittaa myyntiin sellaisia kankaita joita ei voi olla ostamatta? Nytkin olisi tulossa peuraa ja niitä ihania sieniä, mutta pysyn lujana. En osta. Taidan varmuuden vuoksi klikata itseni ulos Ikasyrin Facebook-sivuiltakin niin en joudu ahdistuksessani kärsimään. 

Peukalo-Liisan ja robottien saavuttua on pakko ommella ja ommella.
_______________________________

Metsolan joustofroteetakin tuossa olisi useampi metri. 
Apilaa, autoa ja raitaa. Ompele, ompele, ompele.
_____________________________

Marimekon raitatrikoota iso säkillinen. 
Ompele nainen, ompele!
_______________________________

Puuvillaa kesämekkoihin järkyttäviä määriä. 
Nyt jumankauta nainen! Ompele!!

Jospa sitä lakkoilisi tuonne kesäkuulle saakka. Ja jos hyvin menee niin senkin yli vielä.
Niin... Lakkohan ei tietenkään koske resoreita, kuminauhoja, vetoketjuja yms. tarvikkeita.Ja koska kirjoitus ilman kuvia on ihan tylsää, niin tässäpä käyttökuvaa "Rocket Rascals"-takista. Loistava takki joka näyttää niin paljon paremmalle päällä. Ei yhtään kasari-ysäri kuten pelkäsin.

9 kommenttia:

 1. Kuule, täällä ollaan ihan samassa jamassa, kaikki kangasihanuudet kerääntyy kaappeihin kun aikaa ompeluun ei riitä ollenkaan tarpeeksi. Ideaa ja materiaaleja siis olisi vaikka kuinka. Pursuilevat kangasmäärät aiheuttavat jo sen verran omantunnontuskia, että kangasostolakkoon olen minäkin päättänyt ryhtyä - mutta vasta nyt kuin sain ensin ne kauriit naputeltua tilatuksi. ;)
  Ja aivan viimeistäänhän minun lakkoni päättyy elokuussa, jolloin pääsen Suomeen hypistelemään Marimekon kangasihanuuksia, niitä en aio edes yrittää vastustella kun lopulta pääsen niitä ostamaan. :p

  VastaaPoista
 2. Voi ihan samassa veneessä ollaan.. mullei ihan niin hyvät varastot ole kuin sulla mutta liikaa kuitenkin. nyt kun työt vielä on sellaisessa tilanteessa etten kerkee ommella sitä mukaan miten haluaisin.pojalle farkkuja muutamat ja tytölle myös puuvillahousuja.. ja ehkäpä kummallekin vielä yhdet tai kahdet hupparit.. mutta mistä aika. kumpa olisi aikaakin niin helposti ostettavissa kuin kankaita..

  VastaaPoista
 3. Kuullostaa hyvin tutulta. ostolakko on ollut mullakin mielessä jo hetken. En vaan oo "uskaltanu" alkaa kun sorrun kuitenkin jos jotain ihanaa tai halpaa tulee vastaan. Taistelu ihania kankaita vastaan on aika vaikeaa=)

  VastaaPoista
 4. Pitäis kait perustaa joku Anonyymit Kangasholistit :D

  VastaaPoista
 5. Välttelen myös Ikasyria hyppäämällä yli uusista bloggauksista :O) Onneksi eivät sentään postita kangasnäytteitä. (Pitää vähän säännöstellä, kun kotiäidin sairaslomasta johtuva hoitoapu kuitattiin Kelasta lopettamalla kotihoidontuki. )

  VastaaPoista
 6. Huuh, tsemppiä lakkoiluun! Kuulostaa ihan siltä kuin sulla olisi riittävästi kankaita ompeluksiin. Älä siis ala ompelulakkoon! ;)

  VastaaPoista
 7. Mulla on vähän päinvastainen ongelma. Kovin paljoa ei löydy nettikaupoista sellaisia kankaita, joista esikoinen erikoisemmin pitäisi. Minähän olisin nytkin innosta piukeana tilaamassa bambia, mutta esikoisen mielestä kaikki on "pikkulasten juttuja". Keskimmäisen mielestä "tyttöjen juttuja" tai "tyttöjen värejä". Kuopukselle kun näyttää kankaita hän hakee säännön mukaisesti Metsolan traktorit esille ja näyttää, että tätä lisää äiti :D

  VastaaPoista
 8. Tsemppiä!!!
  Mä kans yritän vähentää, tänään taas vaihteeksi siivoilin ompeluhuonetta ja tuskailin mihin kankaita survon...
  Mulla on aina tietty budjetti kankaille/kk, joten aivan mahdottomia ei tule ostettua,
  paitsi noi kirppikset on paha paikka ;D
  sielt ku saa monasti paljon halvalla...

  VastaaPoista
 9. Tiesin etten ole yksin ;)
  Mutta kyllä täytyy sanoa että tämä minun ostelu/hamstraus on jo ihan naurettavissa mittakaavoissa. Ja ehkä, ehkä pitäisi miettiä hetki pidempään ennen tilausta. Tuolla on sellaisia trikoita jotka ei vain sytytä, ei sitten millään...

  VastaaPoista