sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Kaksi mekkoa ja kirppishinnoittelua


 Esikoiselle kesäksi pari mekkoa muokatulla Hannah-kaavalla. 
Meillä oli viime kesänä paljon tykätty Polarn o Pyretin kesämökkimekko jossa kaava on aikalailla vastaava. Siitä tykättiin tosiaan niin paljon, että päätin ostaa tuon Farbenmixin kaavan Iinulta ja tehdä vastaavia itsekin. 
Ruskea-vaaleanpunaiset norsut Sampsukalta ja apilat tietysti Metsolalta.

------------------------------------------------------------------------------

Sitten siihen kirppispohdintaan...
Kaapit oikein pursuilee pieniä tai ihan justiinsa pieneksi jääviä vaatteita. Sen lisäksi minulla on joku keväinen siivousvietti päällä ja haluan kaikesta ylimääräisestä, meille turhasta eroon. 
Pitkään mietin mihin vaatteet veisin. 
Valtteri on mukavan lähellä jolloin vaatteita ei tarvitse raahata pitkää matkaa. Huonona puolena on se etten jaksaisi seisoa siellä koko päivää ja aiemmat myyntikokemukset, jolloin lastenvaatteet eivät juuri liikkuneet (kyseessä oli kuitenkin hyväkuntoiset vaatteet). 
Lähin itsepalvelukirppis on Itä-Pasilassa, mutta siellä ei ole edes itsellä tullut kuin kerran käytyä, joten liikkuisiko sielläkään mikään.

Ja koska näitä itsepalvelukirppiksiä tuntuu syntyvän kuin sieniä sateella, niin en oikein tiennyt mitä tekisin. Kovin kauas ei vaatteita kuitenkaan jaksa kantaa ja koska pöytää on hyvä aina välillä siivota ja täydentää, niin päädyin lopulta Kumpulan  Vekarakirppikseen josta kokemusta ainoastaan asiakkaana. Myynnissä kun on pelkkiä lastenvaatteita niin luulisin tuon olevan kelpo vaihtoehto. Eikä matkakaan ole suuri ongelma, taidan päästä bussilla ihan viereen.
Onko kellään kokemusta tuolta myyjänä? 

Sitten se toinen mieltä askarruttava asia, nimittäin hinnoittelu.
Tarkoitus ei tässä ole rikastua vaan päästä turhasta eroon. Toki olisi ihan kiva että saisi sen pöydän maksettua ja saisi jonkun verran extraa että voisi sitten ostaa uutta vaatetta (ja kangasta) tilalle. Paljon on meilläkin ostotavaraa joden hinnat ei ole ongelma. Mutta ongelmaksi koen nämä itse ompelemani vaatteet. Mitä voi pyytää esimerkiksi tästä jota ehdittiin muutama kerta käyttämään ja nyt huomattiin ettei se enää mahdu kun sen käyttäminen olisi taas mahdollista. Tai näistä asuista.
Miten olette hinnoitelleet omat kirppismytävät? Katsotteko materiaalien hinnan mukaan ja teette sitten siitä käytönmukaisen vähennyksen? Onko tähän edes olemassa mitään järkevää ratkaisua? Onko kyse siitä kuinka paljon omaa työtänsä arvostaa?

Niin ja tervetuloa ostoksille 29.3. alkaen. Myynissä mm. iso kasa 74cm Lindexin velourhousuja, 68-74cm pojan vaatetta, S-koon kestovaippoja, neidille 104-110cm mekkoa, hametta ja paitaa (muutamat housutkin taitaa löytyä), yksittäisiä kappaleita pienempiä kokoja sekä vauvalle retroja froteevaatteita (60-70cm).

15 kommenttia:

 1. Mä olen myynyt omatekemiä lähinnä sillä että saa materiaalikustannukset pois ja pikkasen päälle.
  Käytetyt omatekemät menee kyllä hyvin kaupaksi, onhan ne uniikkeja vaatteita joita ei muilla ole.

  VastaaPoista
 2. Kivat mekot, itsellänikin kummittelee kaapissa tuota norsukangasta, pitäisiköhän tehdä myös mekko siitä. Kirppishinnoitteluun en osaa ottaa kantaa, itse en maksa koskaan kovin paljon perusvaatteista (H&M, lindex, yms.), mutta jostain erikoisemmasta voin maksaa vähän enemmänkin jos ihastun js kunto on hyvä.

  VastaaPoista
 3. Hei,

  Mä itse ostan omatekemiä vaatteita joskus ihan reilullakin hintaa käytettynä, jos on joku juju tai hauska kangas. Voi johtua myös siitä, että itse ompelen ja ymmärrän mitä tekemiseen tarvitaan. Itse olen kirpparilla hinnoitellut sellaiset itselle rakkaat, jotka kärsii vielä takaisin kaappiinkin kantaa, semmoisella hinnalla mikä itsestä tuntuu olevan siinä rajoilla että kukaan maksaa. Joku voi tykästyä ja maksaa mukisematta ja parista vaatteesta tulee sitten vähän helpommin katetta pöytävuokralle. Näitä toki sitten vaan muutama joukossa.

  -Eili-

  VastaaPoista
 4. Ihanat tunikat! Kirppisasiassa menisin samoilla linjoilla kuin eili77. Itse kirppisostajana maksan juuri siitä jujusta/ihanasta kuosista/ omaleimaisuudesta mitä itse tehdyissä käsitöissä on. Tottakai ompelujälkikin joutuu syyniin, mutta blogiasi seuranneena laittaisin kyllä laatu ompeluksille oikean hinnan kirpparillakin, toki käytön ja kuluneisuuden huomioiden.

  VastaaPoista
 5. Ihanat mekot, meillä samoja popin mekkoja ja itse vois samaa kaavaa käyttää. Norsukankaasta meillä on pipo.

  Tulin just Vallilan kirpputorilta myymästä. Ihan hullu meininki.ja myin vaan lastenvaatteita ja liikku kyllä todella mallikkaasti. Myin tosi paljon ja todella hyväkuntoisia. Oli sinänsä hyvä päivä. en seissyt loppuun asri vaan lähdin jo 13 pois kun hiljeni.

  VastaaPoista
 6. Kivat mekot :)
  Mä oon hinnotellu kirpalle omatekemät käytetyt vaatteet ihan samoin kuin kaupankin käytetyt vaatteet. Jos joku on todella hyvässä kunnossa, vähän käytetty ja siinä on joku juju vaikka applikointi tms niin voin laittaa 1-2€ enemmän hintaa mitä perusvaatteille laittaisin. Hyvin tuntuu menevän.

  VastaaPoista
 7. Aivan ihana tuo takki, jos meillä olis pikanen tyttö niin maksaisin tuosta kyllä kirppiksellä ihan hyvillä mielin esmes 15 euroo.. noista asuista on vähän vaikeempi sanoo kun niissä tarjontaaa on aika paljon (siis kaupan versioita toki) mut varmaan 5/kpl

  VastaaPoista
 8. Auts miten ihanat mekot!! Juuri tuollaista haaveilen minäkin tekeväni tuosta apilasta...

  VastaaPoista
 9. Ihania mekkoja. Olen suunnitellut tekeväni meidän neidille saman mallisia mekkoja kesäksi kun ne olivat viime kesänäkin siitä lemppareita. Mutta en ole ihan niissä kesävaatteissa vielä (ajatuksissa tai käytännössä).
  Kirppis hintoihin en osaa myyjän kokemuksella sanoa mitään, mutta ostajana ja käsityöläisenä komppaan Eiliä, aajuskaa ja Kerttua. Jujusta on valmis maksamaan sekä siitä, ettei samanlaista tule heti vastaan.

  VastaaPoista
 10. Tosi ihanat mekot!

  Kirppiksellä itse tehdyt vaatteet voi mun mielestä hinnoitella samoin kuin ostovaatteet eli kunnon mukaan. Ja toisaalta sen, miten siisti ompelujälki on. Laadukkaista kankaista kun tekee (kuten nuo mekot!), niin tuleehan jo materiaaleille hintaa.

  VastaaPoista
 11. Valitettavasti en osaa auttaa kun ei ole juuri tullut itse kirppiksellä käytyä, ei myymässä ei ostamassa. Mutta pakko sanoa että aivan ihana tuo keltainen takki!! Niin keväisen iloinen ja mallikin näyttää kivan tyttömäiselle.

  VastaaPoista
 12. Mahtavat mekot! Minkäniminen Farbenmixin kaava oli kyseessä?

  VastaaPoista
 13. jenninkainen: Hannah on kaavan nimi :)

  Kiitokset vinkeistä. Nyt on hinnoiteltu kaksi ikeankassillista vaatteita ja vielä olisi yksi hintoja vailla. Miten näitä vaatteita oikein kertyykään näin paljon :D Kuka ihme näitä ostelee ja ompelee...

  VastaaPoista
 14. No lukihan se tuossa heti tekstin alussa, en vain ollut huomannut :)

  Tsemppiä kirppariprojektiin, taidanpa poiketa Vekarakirppiksellä ensi viikolla ;)

  VastaaPoista