tiistai 24. huhtikuuta 2012

The dress that almost wasn't

Tämä mekko aiheutti hikeä ja kyyneleitä, vereltä sentään säästyttiin. Tuntui, että kaikki joka voi mennä vikaan, meni tässä vikaan.
_________________________________________________

This dress caused me sweat and tears, fortunatly no blood was needed. Felt like everything that could go wrong, went wrong.


Ensinnäkin nappisilmut tein kolmesti uudelleen, koska ensimmäiset kaksi olivat liian paksuja. Toiseksi nappilista on vinossa, ja koska ehdin jo halkion leikata, niin eihän sille enää mitään voinut tehdä. 
_______________________________________________________

First I had to make the button loops three times, because the first two were too wide. Second, the button strip is crooked.


Ja sitten tulikin hihojen vuoro. Niin, rypytykset eivät ole tasaiset, mutta hienot pussisaumat sain tehtyä. Neljäs ongelma tuli kauluksen kaitaleen kanssa - Leikkasin kaitaleet ennen ompelua ja unohdin laittaa toiselle puolelle nappilistan verran pituutta lisää. Niin ja kangas oli loppumaisillaan, joten jouduin tekemään sisäpuolen kahdesta palasta.
Aaaargh!
Tässä vaiheessa pidin pienen hermoja lepuuttavan tauon.
______________________________________________________

Then came the problem with the sleeves. Yep, the ruffling isn't even. But I did the french seams quite nicely. The fourth mistake was cutting the binding before sewing as it turned out to be too short or too long depending on the side. AND I was running out of fabric, so I had to make the inner part from two pieces.
Aaaargh!
By now I had to take a break.

Kangas Haburger Liebe, kaava oma - Fabric from Hamburger Liebe, pattern my own

Tuli siitä kuitenkin valmis ja oikein ihana.
___________________________________________________

I did finish it by midnight and it turned out pretty great if you ask me.Niin ja unohdin - tein mekon vahingossa vanhoilla mitoilla, mutta näyttää silti mahtuvan. Nappilista ei näytä vinolle päällä ja hihatkin jää huomaamatomaksi. Kaikki virheet ja hermoilut olivat siis jokseenkin turhia, koska päällähän tämä näyttää hyvälle.
Mallin katse kaukana aamutelevision piirretyissä, jotka nyt näkyy hieman paremmin kun on uudet lasit.
__________________________________________________

Oh, and I forgot - I accidentaly made this with her old measurments, still seems to fit. The buttons seem straight on and you can't really notice the uneven ruffles when worn. All my pain felt while doing this was totally unneccesary, as it looks good on.
Her eyes are not on the camera, as the picture was taken this morning while the cartoons were running. It's almost impossible to get her to pose for pictures nowdays. It's either like this or she's making funny faces.

9 kommenttia:

 1. Joskus vain vaikka kuinka yrittäisi olla huolellinen ja keskittyy niin työhön vaan kerääntyy pikkuvirheitä. Nätti mekko!

  VastaaPoista
 2. Hieno on. Jotenkin lohdullista että toistenkin ompelun on täynnä mokia ja niiden paikkaamista. Onneksi tätä ei usein lopputuloksessa huomaa, ei tässäkään. Aivan ihana!

  VastaaPoista
 3. Kyllä on hieno! Ja kukaanhan noista ongelmista ei ainuttakaan valmiissa mekossa huomaa.

  VastaaPoista
 4. Nätti mekko, eikä moisia pikkuvikoja kukaan huomaa... =)

  VastaaPoista
 5. Ongelmista huolimatta on kyllä tosi nätti mekko :) Ihanat lasit tytölläsi, sujuuko teillä lasien käyttäminen hyvin? Meidänkin eskari tyttö sai vähän aikaa sitten lasit ja kummasti oli alkanut viittaamaan ja osallistumaan eskarissa, kun näkeekin jotain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Lasit on nyt ollut käytössä viikon. Hyvin on sopeutunut, ei ole ollut mitään päänsärkyäkään. Välillä on valitellut kun ei kuulema näe niillä kunnolla, mutta johtunee siitä, että silmä ei vielä ole täysin niihin tottunut. Samoin sangoista valitteli, kun ne peittää osan näkökentästä. Mulla on itselläni ollut lasit 8-vuotiaasta asti, joten osaan auttaa ja sympatiseerata näissä pikkujutuissa :D
   Pari kertaa on lasit löytynyt linssit alaspäin lattialta ja niistä olen kyllä noottia antanut. Eiköhän se siitä pikku hiljaa opi :)

   Poista
 6. Kaunis mekko. Jotenkin luulin sitä (puhelimella surffatessa) ensin itsellesi tekemäksi ja yllätyin kovasti, kun alaspäin skrollatessa tulikin lapsi vastaan :D

  VastaaPoista
 7. Se joskus vastustaa :D. vaan eiks tule kaksinkertainen ilo ja riemu vastustaneen vaatteen kanssa, (kun se harmitus on laskenut) kuin mitä se olis kerralla onnistunut?! :)
  Kivan mallinen mekko!

  VastaaPoista
 8. That's a great dress. The fabric, the cut. Perfect.

  VastaaPoista