sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Finishing things

Siis kuinka hankalaa on välillä saada juttuja valmiiksi saakka? Kuinka suuri ongelma on vaihtaa langat saumuriin tai ompelukoneeseen?
Nämä paidat ottivat aikansa, kunnes viimein tänään nappasin ne laatikosta ja ompelin valmiiksi. Meinasin vielä jättää tekemättä - alunperin kun olin vaihtamassa lankoja mustasta valkoiseksi. Päätin kuitenkin ensin ommella mustalla valmiiksi ja vaihtaa sitten ruskeat tilalle. Eikä oikeasti mennyt kauan. Samalla puhdistin koneet pölystä. Milloinhan lie viimeksi tein - pölystä päätellen siitä on ollut aikaa.
_______________________________________

How hard it is to finish things once started? How hard it is to re-thread your serger and sewing machine?
These shirts really took their time - until today when I decided to finish them. Originally I was only going to change the serger threads from black to white but didn't - instead I looked for unfinished stuff from my drawer and changed them to brown.Nämä odotti valmistumistaan helmikuusta asti. Pari kertaa aiemmin olisin kyllä saanut norsupaidan valmiiksi kun oli mustat langat koneessa, mutta paita oli sillä aikaa kadonnut jonnekin. Ja kun paita löytyi - oli saumurissa jälleen kerran valkoiset langat. Autot taas odottivat kärsivällisesti ruskeita lankoja.
Voi muuten hyvin olla, ettei nämä ei enää syksyllä Juniorin päälle mahdu.
Norsut sekä autot tilattu joskus Iikku-Kiikusta ja pallotrikoo Eurokankaasta.
___________________________________________________

These two waited since february. I would have finished the elephant-shirt before, but I misplaced it and when it got found - I already had re-thread my serger.
Cars waited patiently for those brown threads. Hope these fit when needed in couple of months.


Tämäkin odotteli niitä ruskeita lankoja palasina ompelulaatikossa - en edes muista kuinka kauan. Onneksi nuo Ottobren kaavat ovat reilua laatua eikä tämä ole vielä liian pieni. Tosin juuri ja juuri menee tämän loppu kesän.
_________________________________________________

This one also waited for the brown threads in pieces - i can't even remeber how long ago I cut it. Luckily Ottobre's patterns are bit on the big side, so it will still fit.

*****

Tässä ei edes ollut kaikki keskeneräiset. Yksi paita tuolla kummittelee - on kummitellut viime syksystä asti. Jospa tartun siihen nyt heti, nyt kun se vielä Esikoiselle mahtuisi.
___________________________________________________

These weren't the only things just laying unfinished in my sewing drawer. I've been haunted by one shirt since last fall. I'll have to get on it right now while it still fits my daughter.

7 kommenttia:

 1. kuullostaa melko tutulta. just kaivoin muutaman keskeneräisen liivimekon kaapista, vilkaisin saumuri lankojen väriä ja heitin mekot takaisin kaappiin :D tuo ruskea joustis on ihanaa, mun on pakko saada sitä jostain!

  VastaaPoista
 2. OH WOW! Those first two are sooooo coool. I want them!! Love to know where I can get such awesome fabric and that pattern! Nice job

  VastaaPoista
 3. Mulla on tihkassut kaksoisneulan vaihtaminen ompelukoneeseen. Täysin ylivoimaista, ei kykene, liian hapokasta :P Onneksi paitojen koko on sellainen, että _pitäisi_ pojalle vielä mahtua...

  VastaaPoista
 4. Mulla on juuri sama projekti menossa, keskeneräisten loppuun ompelu. Mulla niitä on vaan kaksi korillista!!!

  Kivoja paitoja:)

  VastaaPoista
 5. joo´o.. täällä sitä vaan uusia tuulia puhallellaan eikä vanhoja voi mitenkään saada valmiiksi.. :)

  VastaaPoista
 6. Joo-o, lankojen vaihto on rankkaa, varsinkin saumuriin.. vaikka siinä meneekin oikeasti kaikki 2 minuuttia, jos sitäkään. ;) Siksipä mulla onkin melkein aina valkoiset langat saumurissa, niillä voi ommella melkein mitä vain.. useimpien kankaiden pohjaväri on valkoinen, joten ihan hyvin sopii. Ja kun tikki on kunnossa, ei se ommel näy saumasta oikealle puolelle.

  Ihania paitoja muuten!!

  VastaaPoista
 7. Ei ole helppoa ei :D
  Mulla on saumuri heikossa kunnossa. Korjaajakaan ei saanut viimeksi tikkiä kuntoon, joten lankojen oikea sävy on tärkeää... Tai sitten olisi aika ostaa uusi saumuri.

  Cirque Du Bebe: Fabrics for the first two were bought from a finnish shop called Iikku-Kiikku, www.iikku-kiikku.com, which doesn't have these in stock anymore. Both of them are originally from a swedish shop, Stoff & Stil, who unfortunately won't ship abroad.
  Pattern for the first one is from Ottobre Design 4/2010. Backissues can be odered from their website www.ottobredesign.com/ (also in english) The other one is my own doing :D

  VastaaPoista