keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Two shirts, pants and crappy pictures

Voi jestas että minä vihaan muuttamista. Tai en niinkään muuttamista, mutta remontointia joka ei mene kuten piti (onko muunlaisia edes olemassa?).
Jotain sentään sain aikaiseksi, mutta kuvaaminen on sotkuisessa ja laatikoiden, sekä erilaisten kasojen täyttämässä asunnossa lähes mahdotonta. Pahoittelen jo etukäteen kuvien surkeutta.
__________________________________________________

I hate moving. Or not as much the moving as the renovating that goes on longer than expected (has anyone ever had it done it the time originally planned?).
I still have managed to sew something but trying to take good pictures in box and pile filled apartment is truly a nightmare. So I do apologise in advance for the crappy pictures.Ensin Hamburger Lieben krokotiilit ja tiput, jotka saivat kaverikseen Metsolan keltaisesta velourista tehdyt housut. Resori on myös Metsolasta.
____________________________________________________

First Hamburger Liebe's crocodiles and birdies teamed with yellow velour from Metsola.Nappilistahulluuden huumassa tästäkin paidasta löytyy sellainen. Ja löytyy luultavasti ainakin seuraavista kymmenestä paidasta, sen verran kiva ja helppo on uusimman Ottobren ohje tuon listan tekoon. Suosittelen. Paidan kangas on Stoff & Stilin hauskaa numero jerseytä, mutta niin hankala yhdistää beigen pohjan kanssa muihin väreihin. Nyt laitoin turkoosin resorin muutossa hukattuani Marimekon poltettua oranssia ja housuihin myös, kun ei tosiaan ollut sitä turkoosia.
Paita menee luultavasti käyttöön farkkujen kanssa ja housut jäävät kotihouisiksi, tai tulevat kaveriksi jollekin muulle paidalle. Ei ihan onnistunut tuo väriyhdistelmä.
____________________________________________________

I'm slightly going mad with buttons and both of these have them. And I'm propably going to put them in the next ten shirts I make as I found the easiest way to do it from the newest Ottobre magazine.
Love the print on the shirt but it's so difficult to match with anything other than black as the base os not white but some weird beigy-brown colour. I had the vision of turqoise ribbing and pants but as I had lost my turqoise ribbing while moving, I had to put burnt orange instead. And yes - to the pants too. Guessing that shirt will be worn with jeans and the pants will get another shirt to match.

Takana ihana puoliksi revitty tapettiseinä - See the half ripped wallpaper on the back8 kommenttia:

 1. ihania nää on ja mä en edes uskalla haaveilla rempasta ;) hatunnosto sille siis!

  VastaaPoista
 2. Voih miten ihania vaatteita... tosi hyvin ommeltu :)

  VastaaPoista
 3. Suloisia vaatteita. Ja housut on niin pirtsakan värisiä

  VastaaPoista
 4. I love that style of shirt. Great fabric too.

  VastaaPoista
 5. Kivoja taasen, niin kankaat kuin siisti nappilista nappeineenkin.

  VastaaPoista
 6. Miten ihmeessä sinä saat tuon kauluksen onnistumaan noin kauniisti. Itse pikkuneidille tein hamosta jossa kaulus tehdään tuohon tyyliin ja se vain repsottaa ja repsottaa....sellaisen normi kaula-aukon jo hallitsen, mutta nuo missä ei resoria ommella lenkiksi niin tuottavat ihan käsittämättömästi vaikeuksia, joten anna ystävä hyvä jonkin vinkki.

  Pidän blogistasi paljon, sulla on aina niin kauniita ompelutöitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaahas. En osaa sanoa, mutta yritän :)

   Ompelen ensin paidan muuten valmiiksi ja sitten alan tehdä tuota pääntien kanttausta. Mittaan pään tien pituuden nappilistan reunasta (en siis ihan päästä), jaan mitan kolmella, kerron kahdella (siis 2/3 on tuo mitta). Nyt tiedän kuinka pitkä resorin pitää olla ilman nappilistaa.
   Sitten lisään nappilistan päiden mitat ja pari senttiä ylimääräistä. Merkkaan resorikaitaleeseen kohdat jotka osuvat nappilistan reunoihin sekä aloitus- ja lopetuskohtiin ja kiinnitän sen oikeat puolet vastakkain kaula-aukolle kaikkialla muulla venyttäen paitsi siinä listan kohdalla. Saumuroin listan kiinni, käännän ja neulaan venyttäen nurjalle ja tikkaan joko kaksoisneulalla tai tavallisella läheltä reunaa ja myös niiden listasta yli tulevien osien loppuun. Tämän jälkeen mä leikkaan ne ylimääräiset pois nurjalta läheltä ommelta (koko ajan varoen etten vahingossakaan tee paitaan reikää :D). Lopuksi venytän niitä päitä, käännän nurjalle ja ompelen muutamat pistot suoralla edestakaisin. Ja tietysti leikkaan ne loput pois.

   Saikohan tuosta selvää :D

   Poista