sunnuntai 13. helmikuuta 2011

For rainy days and mondays


Päätin taas ottaa itseäni niskasta kiinni ja harjoitella tuota aplikoinnin jaloa taitoa. Ajatus kuvaan lähti Muruhutulta vaihdossa tulleesta puuvillasta, jossa komeilee vaikka minkälaista varjoa. Kankaan on suunnitellut Riley Blake ja kuosilla on hauska nimi 'Rainy days and mondays'. Muokkasin tämän hameen kaavaa haluttuun suuntaan ja rusetista tuli nyt i s o. Päälle Neiti ei ole suostunut sitä vielä laittamaan, joten ei aavistustakaan miten istuu päällä, mutta on se vaan aika hieno rusetti...


Aplikaatiossa ajattelin päästää itseni helpolla ja jätin varjoa pitelevän tytön pään kokonaan piiloon. Pitää harjoitella lisää noiden pienten yksityskohtien ompelua.  Lopputulokseen olen melkoisen tyytyväinen. Pientä hienosäätöä olisi ehkä kaivattu ja noiden käsien (lapasten) tikkaukseen olisi voinut käyttää jotain muuta kuin valkoista. Nyt ne näyttävät yhdeltä möykyltä, vaikka olenkin siihen käsien rajat ommellut. Kyllä tämä tästä alkaa sujumaan ja tämähän on vasta neljäs oikea aplikointini. Viides jos harjoittelu lasketaan mukaan.
Hameen kangas tosiaan vaihtareina, pilkullinen puuvilla ostettu viime kesänä Joensuun Eurokankaasta. Paidan puuvillatrikoo Eurokankaasta pakalta ja aplikaatioon käytetyt kankaat palalaatikosta.
Tämän setin lisäksi ei ole tullut ommeltua koko viikkona. Hulluna olen kyllä lukenut muiden blogeja ja saanut paljon hyviä ajatuksia ja ideoita. Pari tunnustustakin bongasin saaneeni ja palaan niihin jossain vaiheessa. Kiitos, lämmittää mieltä ja uudet lukijatkin lämmittää. Tervetuloa!

19 kommenttia:

  1. Aivan ihana setti!! Tuollainen hame ois ihana meillekin. :)

    VastaaPoista
  2. Aivan ihastuttava setti. Musta tuo rusetti on hieno.

    VastaaPoista
  3. Wau!!!tää on mun lempparisetti!upeat yhdistelmät ja tuo rusetti on just upea!minäkin haluisin oppia tekemään tuollaisen rusetin!

    VastaaPoista
  4. tosi ihana <3 mä voisin itsekin pukeutua tuollaiseen hameeseen jos vaan olisi sopivaa kokoa ;)

    VastaaPoista
  5. Wau, aivan upea setti!!! Tuo hame rusetteineen varsinkin on aivan syötävän ihana ja malli menisi hyvin aikuiseen makuunkin :) Onko kaava omasi vai löytyykö jostain?

    VastaaPoista
  6. Onpas huipun näköinen setti! Hame on ihana!

    VastaaPoista
  7. Hieno setti, tuo hame olis kyl kiva itsellekkin =)

    VastaaPoista
  8. Tosi söpö setti! Hauskaa ystävänpäivää :)

    VastaaPoista
  9. Kiitos :)

    Hame on helppo ja yksinkertainen tehdä ihan ilman kaavaakin. Ja varsinaisesti tähän ei kaavaa olekaan, kirjassa josta malli on, on ainoastaan mitat. Kirja löytyy aiemmasta postauksesta...
    http://aeeno.blogspot.com/2010/07/vikatikki-ja-uusi-hame.html
    On siis ihana japanilainen kirja. Hameosa koostuu kolmesta osasta. Ylempään osaan tulee kaksi kapeampaa kaitaletta (joihin rusetin nauhat kiinnitetään) ja alempaan leveämpi ja pidempi osa joka rypytetään ylempään sopivaksi. Sitten kaksi halutun levyistä ja pituista suikaletta rusetti varten ja rusetin kankaasta hameen yläosaan sopivan kokoinen suikale jonka sisälle tulee kuminauha.
    Itse käytän hiukan kuminauhaa kapeampaa palasta jolloin kuminauha kiinnittyy ommellessa alareunastaan ja näin rypytyksestä tulee kauniimpi, eikä kuminauha pääse kiertymään sisällä :)

    Olikohan tuossa nyt mitään järkeä? :D

    VastaaPoista
  10. Voi miten ihana asu! Tuo rusettihame on NIIN söötti ja paidassa tykkään siitä kun on tosi omanlainen idea tuossa applikaatiossa ja se on tehty kivoista kankaista. Vau!

    VastaaPoista
  11. Ihan älyttömän hieno! Piti oikein tulla uudelleen kehumaan, kun en eilen ehtinyt :) Ihana rusetti, ihanat väriyhdistelmät, upea sateenvarjokangas, Hauska aplikaatio... Pitikös vielä jotain... yleisesti ottaen siis tosi hieno :D

    VastaaPoista
  12. Tosi nätti setti :)
    JA kohta olet sinäkin ihan koukussa aplikointiin :D

    VastaaPoista
  13. Aivan ihana! Ja siis sun neljäs aplikaatio!?!?! Todella hieno ja ihana idea. Katsoin tuosta ekasta kuvasta, että olit tehnyt hameen ostetun paidan kaveriksi mutta sähän olet tehnyt koko setin!

    VastaaPoista
  14. I-HAS-TUT-TA-VA!!!!! <3 Kelpuuttaisin meänkin tytön vaatearsenaaliin samalla sekunnilla :D Ja hienosti olet applikoinnin onnistunut :)

    VastaaPoista
  15. voi että, tosi kiva tuo applikointi! hienosti applikoit uskomatonta että tosiaan noin vähän harjoitusta takana!

    VastaaPoista