torstai 24. helmikuuta 2011

Kesäasu #1

Pari viimeistä päivää on lähinnä tullut maattua sängyn pohjalla flunssaisena. Tänään olo oli kuitenkin hiukan parempi ja sainkin aikaiseksi setin kesää ajatellen.
Housut tein Heather Rossin kirjan ohjeella ja täytyy kyllä sanoa, että jos olisin aloitteleva ompelija niin olisin saattanut lopettaa ompelun näihin housuihin. Ensinnäkin kaava-arkille oli merkattu kappaleet väärin, etukappale takakappaleeksi ja toisin päin. Toiseksi ompelujärjestys oli kyllä aivan toivoton. Housuissa olisi tullut päälitikkaukset sekä lahkeiden sisä- että ulkoreunoihin, mutta ne olisi pitänyt ommella melkein valmiisiin housuihin. Ok, kyllähän ne sivusaumat onnistuu niinkin, mutta lahkeen sisäreuna... No ei taida mennä ihan niin helposti. Kolmanneksi, nämä ovat melkoisen matalat.
Itse en päälitikannut kuin sivusaumat, mutta seuraaviin ehkä laitan tikkaukset kaikkiin. Tosin en tuossa kirjan suosittelemassa järjestyksessä. Malli on muuten kyllä kiva, niin kuin perushousun pitääkin olla ja seuraaviin teen sitten sopivat muutokset. 


Paidan kaava on oma ja siihen aplikoin parit silmättömät norsut jotka jatkuvat paidan takakappaleelle. Aplikointiin käytin palalaatikosta velourtilkkuja.
Tämäkään ei mennyt ihan niin kuin olisi pitänyt. Aloitin etukappaleen norsusta tavalliseen tyyliin napinläpisiksakilla, mutta sopivan langan puutteessa ajattelin ommella kaikki kontrastiväreillä. Ommeltuani etujalan ja kärsän järkytyin tikin rumuudesta. Päätin lopettaa, purkaa ja aloittaa alusta. Oletteko koskaan purkaneet aplikaatiota? Ei muuten ole helppoa. Purkamisen jälkeen ompelin vain suoran tikin reunoihin ja näyttää näin paljon paremmalta. 
 Paitaan päätin laittaa sinisen resorin, mutta eipä ollut tähänkään sopivaa lankaa joten päädyin punaiseen. Näyttää kyllä ihan hyvälle, mutta pitää ehdottomasti päivittää lankavarastoja. Ongelmaksi muodostuu lähinnä niiden säilyttäminen. Nykyinen ompelulaatikko kun on jo lankojen osalta aivan täynnä.

Mutta hei, kaikesta tästä kyräilystä huolimatta siitä tuli oikein ihana setti. Housut lienee juuri oikean mittaiset sitten kun näitä on aika käyttää, paita taas saattaa olla jo liian kapoinen, mutta sen näkee sitten kesällä. Housujen kangas Kaufmannia ja paidan pilvet tietenkin JNYtä.
Juniori on kyllä hankala kuvattava. Tyyppi on niin kiinnostunut kamerasta, että jos sen otan käteeni on pienet jalat suuntaamassa heti sitä kohti. Keksin sitten ratkaisuksi vanhan filmijärkkärini jonka avulla onnistuin nappaamaan kaksi kuvaa. Tämän jälkeen innostuttiin isosiskolta lattialle jääneistä liiduista ja hetken päästä suu oli täynnä keltaista liitumurua...

21 kommenttia:

 1. Eli ei ole ainoa epäkäytännöllinen ompelukirja se jota itse haukuin blogissani jokin aika sitten.. ohhoh!

  VastaaPoista
 2. Mutta lopputulos on kesäisen raikas!!

  VastaaPoista
 3. tosi hieno setti. mä tykkään.

  VastaaPoista
 4. Tule jo kesä :) Ihanan värikkäät vaatteet!

  VastaaPoista
 5. Söpö setti, ihanat norsut ja suloinen malli! Miten tuo suoraompeleella applikointien tikkaus kestää pesuissa? Pakko tunnustaa tämä vihreyteni, mutta en ole itse koskaan kokeillut suoraommelta. Kiinnitätkö ihan silitettävällä kaksipuoleisella liimaharsolla ja käytätkö tukikangasta takana ommellessasi? Haluaisin itsekin kokeilla tuota suoraommelta eikä ainaista satiiniommelta. Näyttää kivan "kevyeltä" tuo reuna!

  VastaaPoista
 6. Kiitos teille :)

  Tuossa kirjassa on muutamia ihania juttuja, mutta enpä kyllä uskaltaisi ohjeita seurata. Pitäisin sitä ehkä enemmän inspiraation lähteenä, kauniita kuvia on paljon.

  Elisa: Mulla ei omista aplikoinnista ole kauheasti kokemusta. Yhden paidan olen tehnyt ja se on kestänyt pesua hyvin. Mutta meillä on muutamia Bodenin paitoja joissa aplikaatiot on tehty suoralla ompeleella (kankaana trikoo) ja näissä reunat ovat tietysti hiukan rullaantuneet, mutta hyvin ovat edelleen kiinni ja oikein kivoja rullaantuneina.
  Luulen siis että näillekin käy samalla tavalla. Sopisi parhaiten ehkä trikoo-trikoo yhdistelmälle, mutta eihän tuo velourkaan kovin paksua ole...
  Niin ja kaksipuoleinen liimaharso ja irtirevittävä tukikangas oli tosiaan apuna.

  VastaaPoista
 7. Hauskan kesäinen. Ihanat värit. Suoran ompeleen aplikoinnista mulla on kokemusta vain puuvillakankaista (peruspalttina)ja niissä se toimii ihan hyvin pesuista huolimatta. Vähän reunat rispaantuu mutta tavaallaan kuuluu asiaan ja tyyliin.

  VastaaPoista
 8. Kivan värikylläinen yhdistelmä ja mukavasti nuo paidan norsut tekee tästä setin :)

  VastaaPoista
 9. Onpas ihanan kesäinen setti :)

  VastaaPoista
 10. Ah ku tuli niin kesäinen olo, värit kyllä sopii just hyvin yhteen!

  VastaaPoista
 11. Söpösen kesäinen setti:) tulis kesä jo.

  VastaaPoista
 12. Blogissani on sinulle tunnustus :)

  VastaaPoista
 13. Ei voi mittään, tässähän ihan väkisin alkaa tulemaan kesäfiilis, kun näitä katsoo! Ihanat!

  VastaaPoista
 14. Hei Aeno, olet saanut tämän jo varmaan joltakin, mutta blogissani on sulle tunnustus :) Uusinta postaustani edeltävässä.

  VastaaPoista
 15. Blogissasi on todella kauniita ompeluksia. Kateeksi käy :)

  VastaaPoista
 16. Kiitos jälleen ja kiitos tunnustuksista. Palailen niihin ehkäpä jo tänään illalla kunhan saan ompelukset alta pois :D

  VastaaPoista
 17. Aivan ihana setti! Blogissani olisi sinulle jotain kivaa. :)

  VastaaPoista