torstai 2. syyskuuta 2010

Terveisiä Tukholman kangaskaupoilta

Rakas mieheni päätti yllättää ja oli hankkinut 30-vuotispäiväni kunniaksi koko perheelle risteilyn Tukholmaan. Viimeinen viikko vierähti netistä kangaskauppoja etsiessä ja niitä löytyikin oikein mukava määrä kun vaan sattui ensin löytämään oikealle sivustolle. Tuolla seikkailtuani tein itselleni listan kaupoista jotka osuivat suunnitellulle reitille. Näistä kaupoista vain yhdestä sain ostettuakin jotain. Ostoja hillitsi lähinnä se että kannettavaa oli muutenkin aika paljon ja suurimpana syynä se etten voinut rauhassa miettiä ja hipelöidä koska aina oli jollakin vessahätä, nälkä tai muuten vaan hermo kireällä.
Laitan tähän muutamasta tietoa jos joku sitä joskus kaipaa.

Ihan ensi kävin Ohlssons Tygerissä joka taitaa olla Ruotsin Eurokangas. Mukava valikoima kankaita ja kuten EKssakin, täältä löytyi palaosasto josta kankaita sai kilohinnalla. Metritavarana löytyi ainakin muutamia Michael Millerin kankaita ja paljon muutakin.

Vanhassa kaupungista löytyy lelukauppa Kalikå josta voi myös ostaa samaa velouria mitä he käyttävät myynnissä olevissa leluissa ja vaatteissa. Kankaat olivat kalliita (pilkullinen velour 325kr/m, raidallinen 209kr/m), joten en ehkä täältä ostaisi koska muualtakin vastaavia saattaisi löytyä. Lelujen takia täällä kyllä kannattaa käydä. Kalikålla on myös toinen myymällä joka löytyy Södermalmilta.

Ainoa kauppa josta jotain ostin oli  Tygverket Södermalmilla. Kauppa oli oikea aarreaitta jossa kankaita oli vähän siellä sun täällä. Kuviollista velouria 159kr metriltä (Jofotexiltä tutut autot ja pilkut ainakin), iso pöytä kuviollisia ja pilkullisia viskoositrikoita 149kr, iso pöytä Libertyn kankaita 329kr ja monen monituista pöytää täynnä erilaisia neulekankaita. Ja nämä todellakin olivat neuleita (ei trikoota) joiden hinnat liikkuivat 119,- ja 250,- kruunun välillä.

Itselle tarttui mukaan raidallista puuvillaneulosta (neulepaidoissa on vastaavaa) kahdessa eri värissä. Vaaleanlila-luonnonvalkoisesta tulossa esikoiselle tunika ja beige-luonnonvalkoisesta taas kuopukselle neuletakki sekä housut. Ostin beigeä 70cm, mutta koska pakkaan olisi jäänyt noin puoli metriä jäljelle, sain sen kaupanpäälle. Samaa laatua löytyi kahdessa muussakin tasaraitavärissä ja yhdessä monivärisessä.


Ostin myös raidallista resoria, joita myymälässä olikin reilusti erivärisillä raidoilla varustettuna.

Viimeisenä kauppana reisulla oli Karmosin  Södermalmilla. Täällä olisin voinut viettää aikaa hiukan kauemminkin, mutta tässä vaiheessa muksujen ja miehen hermot alkoivat olla riekaleina ja tummeneva taivas ajoi meidät takaisin laivalle. Ja hyvä niin, nimittäin vettä alkoikin tulla puoli välissä matkaa ja juuri terminaaliin ehdittyämme sitä tuli hetkisen jopa kaatamalla.

Kaiken kaikkiaan onnistunut reissu. Ainoa ongelma oli se että lapsien kanssa liikuttaessa kannettavaa oli jo lähtiessä niin paljon että isompia ostoksia en pystynyt tekemään.
Suosittelen kyllä poikkeamaan Tukholman kangaskaupoissa, palvelu oli loistavaa (ja joka paikasta sain sitä myös englanniksi koska ruotsini on aivan surkeaa), valikoimaa löytyi paljon ja kankaat tuntuivat ainakin osittain olevan halvempia kuin täällä.
Nyt vain toivon että Eurokankaaseen on saapunut vastaavia neuleita kuin Tygverketistä löytyi jotta saisin tehtyä itselleni syksyksi paksun neuletakin. Puikkojen kanssa askarrellessa kun takki olisi luultavasti valmis vasta kolmen vuoden päästä ;)

7 kommenttia:

 1. Heh, kuulostaa tutulta tuo, minkälaista lapsen kanssa matkailu on. Mulla kesti oikeasti tovi tajuta, ettei ihan kaikki sama onnistukkaan kuin ennen.

  Kauniita kankaita!

  VastaaPoista
 2. Minäkin tuossa kesällä himoitsin noita Kalikån veloureja, mutta liian kalliita olivat ja jäivät kauppaan.
  Paljon kiitoksia näistä kauppavinkeistä:) Mulla kun on tapana aina kiertää kangaskaupoissa missä vain reissataankin. Joskus oon miettiny, että kun jostain löytyis listattuna hyvät kangaskaupat, tehtaanmyymälät yms. ompelijan ostospaikat. Sais sitten suunnitella kesälomareissutkin sen mukaan...

  VastaaPoista
 3. Raitatrikoosta nyt ainakin alkuun olen kade, Juuri sitä olin tänään etsimässä Ekssa.

  VastaaPoista
 4. Tygverket on mahtava paikka! Käytin siellä itsekin muutaman kruunun viime kesänä. =)

  Malmössä olisi se ihan Stoff&Still, mutta sinne on matkaa, eivätkä Suomeen halua toimittaa mitään, kyselin sähköpostilla asiasta heiltä viime kesänä. Siinäpä olisi jälleenmyyjälle tilaa.

  VastaaPoista
 5. Mizumi: Todellakin, kaukana ovat huolettomat ja aikatauluttomat lomat ;) Viime syksynä Kreetan matkan ensimmäinen "Joko ollaan perillä?" tuli Helsinki-Vantaalla viiden minuutin koneessa istumisen jälkeen :D

  Carula Q: Raitaresoria en ole itse mistään Suomesta löytänyt. Jos joku osaa vinkata kaupan netistä tai pääkapunkiseudulta niin otan tiedon ilolla vastaan...

  Elina: Ainakin IikkuKiikku myy noita kuviollisia lastentrikoita ;) Hintaa on kyllä sitten enemmän, tietenkin.

  VastaaPoista
 6. Terve taas. Joutessani lukaisin blogisi läpi ja vasta hoksasin et säkin olet blokkaillut vasta vähän aikaa, tosi jännää nähdä mitä kaikkea kankaistasi luot. Kuka tulis tekemään munkin kankaille kevätsiivouksen..

  VastaaPoista