torstai 20. syyskuuta 2012

Things I got for free

On se kumma, mitä ihmiset heittävät menemään. Meillä oli muutama viikko takaperin pihalla kierrätyskontti, johon asukkaat saivat viedä heille tarpeettomia tavaroita. Meiltäkin sinne pari juttua lähti, mutta usein käy, sieltä tuli enemmän tavaraa takaisin.
Joku oli vienyt konttiin hyvässä kunnossa olevat avorattaat, jostain vuosien takaa. Enkä minä tietenkään voinut niitä sinne jättää.

It's strange what people sometimes throw away. Few weeks back we had a recycling container in our yard for stuff that wasn't wanted anymore. I also dumbed a few things there that were broken, but as usual, I got a lot more stuff back.
Someone left this cool stroller from past yeras in there. Naturally I wasn't able to resist myself and took it home.

****

Rattaat olivat siis oivassa kunnossa, jos likaisia kankaita ja paria pientä mutteria ei otettu huomioon. Rullaavat hienosti ja jarrukin toimii, joten ainoa mitä ne tarvitsivat, oli uudet kankaat.
_______________________________________________

If you looked past the dirty fabric and the two loose bolts they were in excellent condition. Smooth running and with working brakes, all they really needed was new fabric.


Vanhoja kankaita ei pystynyt pesemään, koska missään ei ollut aukko josta olisin saanut vanerit ja pehmusteet ulos. Eipä sillä, että olisin niitä edes pessyt. Halusin uudet ja kirkkaat kankaat, joten keltaista kehiin.
_______________________________________________

I wanted them to be bright and cheerful so I again went wiht yellow.
For some reason I thought this would be hard. If you don't count the couple of mistakes I made, it all went so smoothly and the biggest reason for that was a sewing machine found in the same container.


A Singer 341G - Slant O Matic made from 1964 through the sixties. German built, excellent machine that could sew through six layers of thick canvas without any problems.
It came with the original special stitch discs, a whole lot of different feet and is more quiet than my other machines. I absolutely love this!
_______________________________________________________

Pelkäsin jostan syystä rattaiden kankaan ompelua, koska luulin sen olevan vaikeaa. Mutta ei, muutamaa ongelmaa lukuun ottamatta kaikki sujui kuin tanssi. Eikä vähiten samaisesta kontista löytyneen ompelukoneen takia.
Singer 341G, valmistettu Saksassa joskus vuoden 1964 ja 1970 välissä, jonka jälkeen valmistus on lopetettu. Ompeli kuusi kerrosta paksua kanvaasia nikottelematta. On hiljaisempi kuin kumpikaan muista koneistani. Tuli alkuperäisten erikoisommelkiekkojen ja useiden paininjalkojen kera.
Olen rakastunut!


23 kommenttia:

  1. Mahtavia löytöjä! Olen melkein kateellinen =)

    VastaaPoista
  2. Tiedätkö, onko jotain suojasuihketta, miten kangas pysyis puhtaana? Meinaan kun tuo väri on vähän arka. Kengille on jos jonkinlaista suihketta, mietin, miten kankaille...

    Itse ompelen mummolan vintiltä hakemallani vm. 1973 Taika-Singerillä. Sille pitäisi metsästää paininjalkoja, koska mulla on vain tavallinen, mutta muuten se on ihana <3 Eli ymmärrän tuntemuksesi täysin. Aluksi se oli rikki, koska tietty muoviosa oli hapertunut. Se on hyvin yleinen vika eikä sen takia kannata heittää konetta menemään, hyvin edullista vaihtaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teflon-suihketta käsittääkseni saa kaupoista. Ja onhan niitä sohville olemassa, joten miksipä ei niitä voisi rattaisiinkin laittaa :D

      Tuo kone on umpimetallia. Ainoastaan ne ommelkiekot on muovia ja nekin toimii. Tuota on pidetty todella hyvin. Ilmeisesti entinen omistaja oli hankkinut uuden Elnan, koska sellaisessa laatikossa se kone köllötti :)

      Poista
    2. Jep juu, just se ompelukiekko! Jos se sulla joskus paukahtaa, nou hätä :) Mulla on just kans metallirunkoinen ja etupuoli koneesta on sinertävän vihreä...Todellinen kaunotar, siis.

      Mutta ei muuta kuin ompelun iloa ja kannattipa kurkistaa vielä tähän ketjuun, kun luki tuon vahavinkinkin!

      Poista
  3. No voi apua, tämä ona parempi kun lottovoitto!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noooh, kyllä mulle se lottovoittokin kelpaisi ;)

      Poista
  4. Voi mahtavuutta!
    Teflonsuihkeen tilalle tai kaveriksi voi ajatella myös partio-/eräkaupoista saatavaa silitettävää vahaa, joka tekee kankaasta paitsi lian- myös vedenkestävää. Mutta se on toki laitettava ennenkuin ompelee kankaanpalaset paikoilleen kärryyn. Samaa voi käyttää myös puuvillaisiin takkeihin, joista haluaa sateenkestäviä. Ja on luonnonmukaisempi versio tuosta suihkutuksesta, jos sillä on jollekin väliksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ei tuo teflonsuihke kovin kivalle kuulosta. Nuo on neppareilla kiinni, joten periaatteessa kai voisin ne vielä silittää, kun saanhan nyt sen kovikkeenkin sieltä pois :)
      Pitääpä käydä kurkkimassa joku eräkauppa, jos sellaisen löydän. Koskaan kun en ole tainnut sellaisessa käydä :D

      Poista
  5. Siis oliko tuo ompelukonekin jonkun pois heittämä!!!! Sydän jätti muutaman lyönnin väliin. :0

    Mahtavat rattaat tuunailit, tuollaiset olis tosi kätevät täällä maaseudullakin, sais tuon pikkuisimman kävelytaidottoman niihin istumaan ulos mentäessä. Isoja vaunuja tai muhkeampia rattaita on aina työläämpi ottaa mukaan, ja matkarattaiden renkaat ei kulje maalla.

    Kiitokset ^ Annelle tuosta vahavinkistä, hieno juttu että sellaisia saa! Eikun metsästämään.. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kurkin ikkunasta siihen konttiin ja bongasin tämän kotelon. Kävin katsomassa josko konekin olisi, mutta ei, se kotelo oli tyhjä. Seuraavalla reissulla sitten avasin kotelon vieressä olleen pahvilaatikon ja siellähän se minua odotti :)
      Tämä on mun paras roskalavalöytö ikinä. Itse asiassa kaikki parhaat löydöt tuli samalle päivälle. Kone, rattaat ja Arabian luumukuosinen Pomona purki. Toisen roska on todellakin toisen aarre :D

      Poista
  6. Hienot löydöt! Ompelukoneesta olen kateellinen, sillä uudet koneet ei vaan ole samanlaisia työjuhtia kuin nuo vanhat. Oma hieno, uusi koneeni on ihan onneton kun pitäisi ommella paksuja kerroksia tai vaikkapa nahkaa.... Harmitti että menin vaihtamaan!

    VastaaPoista
  7. Joo, uskomattomia löytöjä! Noi vanhat rattaat ja ompelukoneet on niin parhaita!!! Meilläkin semmoset ehkä -90-luvun keposet ja kaposet rattaat. Ne on ollut kätevyyden huippu, eikä talvellakaan oo tuntunut raskailta työntää. Miksi ihmeessä nykyään kaikesta tehdään niin suurta??

    VastaaPoista
  8. mahtavia löytöjä. tuosta ompelukoneesta olen suorastaan kateellinen.

    VastaaPoista
  9. no vau, sulla se käy tuuri! ja ihana tuo uusi rattaan raikas lookki! :)

    VastaaPoista
  10. Vau ja vau!!!! Mitä löytöjä! Mulla myös odottelevat kirpparilta mukaan tarttuneet rattaat uutta päällistä, kangaskin löytyy, mutta aikaa ei... :)

    VastaaPoista
  11. Vau! Mieletön tuuri tosiaan! Hienot tuli (ja aika kamalat oli, itse en ehkä olis uskaltanut ottaa tuollaista projektia itselleni)!! :)

    VastaaPoista
  12. Upeita löytöjä! Rattaat on samanlaiset kuin mun vanhempien luona edelleen lastenlapsia varten. Ovat joko mun (-83) tai veljen (-86) vanhat Orat. Ainakin kuosi on sama ja mallikin mielestäni. Äiti on pitänyt rattaista hyvää huolta ja pessyt kankaita välillä.

    VastaaPoista
  13. Eikös sitä telkkarissakin mainostettu sellasta puutarhakalusteiden pehmusteisiin suihkutettavaa ainetta, nimee en kyl enää muista. Sonja Lumme sitä kuitenkin laittoi.Mut siinä pehmusteet käsiteltiin sillä suihkeella, annettiin joku vartti vaikuttaa ja sen jälkeen niissä oli vettä ja likaa hylkivä pinnoite. Siinä ohjelmassa valkeille kankaille kaadettiin kahvia. Pitää uusia joka kevät, mutta ajaa asiansa.

    VastaaPoista
  14. Hieno löytö ja kauniit rattaista tuli! Itse ostin aikanaan naapurilta pikkurahalla samanlaiset, monella lapsella olleet rattaat, joihin vaihdoin kankaan. Urakka ei ole mahdoton, kun vanhoista kankaista saa kätevästi kaavat uusiin. Tämä ratasmalli on mielestäni edelleen iästään huolimatta paras! Meilläkin rattaat on säilytetty ja uudella kankaalla ne ovat taas käyttökelpoiset seuraavalle sukupolvelle!:)

    VastaaPoista
  15. Ihania rakkaus löytöjä! Parhautta!

    VastaaPoista
  16. Hei!
    Olet tehnyt hienoja löytöjä. Kun sain pikkuveljen v.-78 ostimme seuraavana kesänä vanhempieni kanssa siis -79 samanlaiset kulkupelit värinä ruskea-beige. Umpihangessakin muistelen niitä isosiskona työnnelleeni ja koskaan ne eivät jättäneet pulaan. Orat taisivat merkiltään olla! Ihania muistoja ja mahtavia löytöjä!

    VastaaPoista
  17. Hei, aivan mahtavat rattaat, aivan mahtava blogi, kirjauduin oitis lukijaksi. Tykkään!

    VastaaPoista
  18. Ooämgee, miten joku voi heittää tuollaista pois? No, toisen roska oli taas kerran toisen aarre :) ja ihanat teit rattaista! :)

    VastaaPoista