sunnuntai 27. toukokuuta 2012

When everything goes wrong and it's still wearableKuuma, kuuma toukokuu. Pakko oli tehdä itselle jotain viileää päälle puettavaksi. Vaikka farkut ja t-paita on se missä parhaiten viihdyn, ovat ne aivan liian kuumia tälläisille keleille.
____________________________________________________

Hot, hot may... I had to make something cool to wear. Although I do love my jeans and t-shirts, they are just too darn hot to be worn right now.


Joten tein maksimekon, joka ei ole ihan maksi, koska kangasta oli liian vähän (tästä eteenpäin, ostan aina vähintään 1,5m kangasta). Katkaisin ainoan kaksoisneulani pyhäpäivänä, joten helmaa ja kädenteitä ei ole huoliteltu. Jos nyt huolittelen ne, mekko lyhenee entisestään ja olkaimista tulee liian kapeat.
__________________________________________________________

So I made a maxi dress which isn't quite maxi as I ran out of fabric (from this day foward, I promise to buy at least 1,5m of fabric everytime). I broke my only twin needle on a day that I'm not able to buy a new one - so the hem and the armholes are not finished. If I do them anyway, the dress will get shorter and I will be showing my bra straps to the world.

Kangas Marimekko - Fabric from Marimekko

 Onneksi kangas on viskoositrikoota, joten huolittelu ei ole ongelma. Tämä ei purkaannu, eikä juurikaan rullaannu. Ja itse asiassa, tämä pituus on minulle juuri hyvä. Yhtään pidempi niin näytän vieläkin lyhyemmältä.
Tämä on täysin pidettävä näinkin ja voi hyvinkin olla, että näin se myös jää.
Ja hei, minulla ei ole kuuma!
 
Kiitos miehelle kuvista. Aika paljon sai rajata taas pois ylimääräistä. Ehkä se vielä joku päivä oppii...
__________________________________________________________

Luckily the fabric is viscose jersey, so I don't have to worry about fraying edges even when they're not finished. And actually, this lenght works for me.
It's totally wearable and I'm happy that I'm cool!

To my lovely husband. Thank you for taking these pictures, although I did have to crop them quite a bit. Maybe one day you'll learn...

6 kommenttia:

  1. Ihana kuuman päivän mekko, eikä mielestäni yhtään liian lyhyt!

    VastaaPoista
  2. Hauska sattuma, että tein juuri samasta kankaasta itselleni myös maksimekon kesällä.En ole muistanut käydä täällä blogissasi pitkään aikaan ja nyt sit selailin vähän kauemmas...Tuo kangas on kyllä ihan paras materiaali helteellä!Ihania ompeluksia sinulla.Niin mun makuun värit ja muut!:)

    VastaaPoista