sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Melkein samiksia.

Tämä on samalla vastaus huomisen haasteeseen, sillä kangas jota näihin käytin on asustanut kaapissa noin kolme vuotta. En ole uskaltanut siitä aiemmin mitään epäonnistumisen pelossa tekemään. Viimeisinpänä siitä piti tulla äitiysmekko, mutta koska paisuin kuin pullataikina, ei kankaan leveys (90cm) antanut periksi. Ihan hyvä niin. En usko että 85 kiloinen, turvonnut ja äkäinen täti noin räväkässä kuosissa olisi ollut mikään ilo silmälle...

Tuo kangas on aivan ihanaa. Sellaista kevyttä villan ja puuvillan sekoitetta, Viyellaa nimeltään ja jostain 60-luvulta kotoisin. Kangas oli uutta ja siksipä aivan loistavassa kunnossa. Kaksi metriä tätä oli ja nämä kaksi mekkoa siitä sain. Jäljelle jäi ainoastaan kapeimmillaan 20cm oleva täyspitkä suikale, jolle pitänee keksiä vielä jotain käyttöä.
Vaikka mekot nopealla silmäyksellä näyttävät samanlaisilta, näihin todellisuudessa tehty kaksi eri kaavaa. Testailin sopivaa mallia kesämekkoon ja lopullisen tuloksen pitäisi olla jotakin näiden kahden väliltä. Punaisen niska tulee alemmaksi, joka on kesällä hikoilun kannalta hyvä. Kun taas violetin yläosa istuu paremmin ja kainaloihin ei tule paksua kangasmöykkyä kuten punaisessa. Ei tulisi punaisessakaan, jos olisin tehnyt yläosasta pari senttiä pidemmän. Se minkä kaavan aivan varmasti lisään on taskut joihin on sitten hyvä keräillä kaikkea aina kivistä apilanlehtiin.
Haaveissa on tälläinen mekko paria Amy Butlerin kangasta yhdistellen Kiitokset vaan Sanille joka minulle ystävällisesti lahjoitti alekupongin.



Etuosiin laitoin kaksi isoa, kuosikankaalla päällystettyä nappia tuomaan lisää ilmettä ja takana käytin kiinnitykseen pieniä päällystettyjä nappeja. Koristelin myös tuon saumakohdan nauhalla ja näin sain piiloon hieman ruman tikkauksen.
Punaiseen käytin Stockmannilta ostettua puuvillapitsiä, kun taas violetti sai seurakseen tummemman sävyisen vintagenauhan.


Ensin ajattelin että myyn näistä toisen pois tyttären valinnan perusteella, mutta niinhän siinä kävi etten raaski, eikä neiti halua kummastakaan luopua. Punainen on tytön suosikki, mutta vain siksi että siinä on pitsiä. Jos olisin ollut violetin pitsin omistaja, olisi se päätynyt suosikiksi. Pienestä se on kiinni.

20 kommenttia:

  1. Voi miten kauniita! Todella hyvän näköinen kaava. Ja todella ihanat kankaat ja kivat yksityiskohdat. I like!

    VastaaPoista
  2. Wau, aivan mielettömän kauniit mekot ja ihana kangas!!!

    VastaaPoista
  3. Ihant mekot! Mun suosikki on kans punainen mekko :)

    VastaaPoista
  4. on kyllä söpöjä..
    mun pitää kyllä kans saada se alekuponki.. pitääkö tässä nyt ostaa lehti sen takia?

    VastaaPoista
  5. Todella todella upeat mekot!!!! :)
    Ja toi kangas on kyl hurmaavaa!

    Kuponki odottaa tuos jo kuores, postimerkkikin valmiina, en vain ehtinyt postilaatikolle nyt vk.lop. aikana (meillä tuonne laatikolle vähän pidempi matka), mut vien heti huomenna kun kaupas käyn :)

    Unikuu: tuottaiskohan kysely blogissasi tulosta että saisit kupongin? luulen että on muitaki minunlaisia jotka ei sitä itse tarvi :)

    VastaaPoista
  6. Ui kauniita !

    Eurokankaan Butlerin kankaat oli todella kauniita, kävin katsomassa. Kyllähän niistä saisi kaunista aikaan.

    VastaaPoista
  7. Kiitos :)

    Unikuu: Blogissa huutelu voisi auttaa. Ja tietysti jos lähdet samaan aikaan minun kanssa ostoksille niin käytetään samaa kuponkia :D

    VastaaPoista
  8. Voi miten ihanat mekot! Ja näyttää tosi hyvältä päällä!

    VastaaPoista
  9. Aivan kertakaikkisen ihanimmat ikinä.

    VastaaPoista
  10. Nää on todella suloiset! Mahtava tuo kangas!

    VastaaPoista
  11. Kauniita mekkoja ja ihanan väriset :)

    VastaaPoista
  12. Aivan ihania mekkoja, varsinkin punaisesta tykkään! :)

    VastaaPoista
  13. Amy Butlerin kankaiden ystävien kannattaa kurkata tännekin www.fabriina.fi :). Kauniita mekkoja olet tehnyt. Punainen taitaa kyllä saada täältäkin yhden äänen lisää...
    t. Ninni

    VastaaPoista
  14. Kauniit ja suloiset mekot nappeja myöten!

    VastaaPoista
  15. Kaunis malli mekossa! Kankaatkin ovat nätit mutta ensisijaisesti katse kiinnittyi mekon malliin. :)

    VastaaPoista
  16. jostain kautta eksyin blogiisi, ja kivalta näyttää :) ihania mekkoja olet tehnyt!!

    VastaaPoista
  17. Molemmat on aivan ihania!! Tosi kiva kangas!!

    VastaaPoista