tiistai 9. marraskuuta 2010

Taivas vinossa

Nyt sitä sitten tulee taivaan täydeltä. Lunta. Ihanaa valkoista lunta. Nähtäväksi jää kuinka kauan ehtivät maassa olla ennen sulamistaan, mutta sitä ennen aion ottaa kaiken mahdollisen ilon irti. Ihan riittävästi ei taida pulkkamäkeä varten tulla, mutta enkeleitä on käytävä heti huomenna aamusta tekemässä.


Tänään tein Juniorille tälläisen pikaisen setin. Housut leikkasin jo viikko sitten, mutta oikean värisen resorin puutteessa jäivät ompelematta. En uskaltanut netitse lähteä sävyä arpomaan, joten extempore-ratkaisuna päätin tehdä housuille paidan joka sallisi muunkin sävyiset resorit, sekä aplikoida niihin jotain pientä.

No, ei se mennyt ihan niin kuin piti. Housujen tähdet eivät ole polvien kohdalla ja ne ovat isot suhteessa housuihin. Niin, ja aplikoin tähdet takakappaleille... Onneksi tässä omassa kaavassani on varaa vyötäröllä reilumminkin, joten ei kun vain leikkaamaan etukappaleesta takakappale ja toisin päin.
No entäs paita sitten... Kangas mahdottoman löperöä ja ompelun jälkeen muistin ettei sitä ole esipesty ollenkaan, joten kuinkahan käy ensimmäisen pesun jälkeen tähdelle. 
Ja kaikki asun tähdet ovat iloisesti vinossa, ja täysin erilaisia keskenään. Vaan haitanneeko tuo. Käytettäväksihän tämä on tehty ja päällä ollessa virheitä tuskin huomaa. Vinoudenkin voi laittaa erikoisuudeksi, eikö?
Kaikki kankaat hankittu Eurokankaasta ikuisuus sitten.

Juniori on oppinut nousemaan ylös ilman tukea ja askeliakin tapailee. Kyllä hirvittää, ikää kun kaverilla ei ole kuin 7kk. Mitkä muuten olisi hyvät talvikengät tuollaiselle kävelemään opettelevalle? Esikoinen oppi taidon kesällä, joten talvella lumessa ei suuria ongelmia ollut. Tämän pitäisi harjoitella siellä lumessa... Saa nähdä mitä siitäkin tulee.

7 kommenttia:

 1. Onpa mainio setti!vinous ei yhtään haittaa!Hieno tuli!

  VastaaPoista
 2. Jos et olis kertonut tuota vinoutta, niin minä ainakin olisin luullut että tarkoituksella :)
  Samoin noi housuissa olevat tähdet näyttää vallan hauskoilta, ei ollenkaan pahat :D

  VastaaPoista
 3. Juu, mistään vinouksista ei kannata kertoa ollenkaan, kun eihän sellaisia edes huomaa. Värit ja tähdet on ihanat! Tähtien ompeleminen on tosiaan aika vaikeaa!

  VastaaPoista
 4. Mä en kans mitään vinouksia huomannut. Mikäköhän meitä käsityöläisiä oikein vaivaa, kun ollaan niin itsekriittisiä? ;) Kiva setti ja minusta nuo isot tähdet on kivaa vaihtelua.

  VastaaPoista
 5. Minä en edes huomannut mitään vinouksia, ihanan pirteä setti :)

  VastaaPoista
 6. Näinhän se taitaa olla että kriittisyys kulkee käsillä tekevillä verissä. Kyseisestä syystä lakkasin joskus maalaamasta koska tauluni eivät koskaan olleet valmiita ja lopulta olin "ylimaalannut" koska en vain osannut lopettaa ajoissa.
  Enkä taida tästä eteenpäin kertoa jos joku on vinossa... Saatte sitten arvailla onko silmissä jotain vikaa vai onko täällä taas sekoiltu ompeluksissa ;)

  VastaaPoista
 7. Suloinen setti. Paljon muutakin hienoa oot ommellut :)

  VastaaPoista