sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Väliaikatietoja ja muutakin välijuttua

Vielä kuukausi (aika tarkalleen) olisi lakkoa jäljellä. Tähän mennessä olen ostanut  ainoastaan ne aiemmin jo mainitsemani vuorikankaan ja fleecen. 
Mutta mutta... molemmat lapset tarvitsisivat villaisia välihousuja/leggingsejä ja koska merinovillatrikoota ei löydy kaapista, enkä haluaisi valmiina niitä ostaa (löytyykö muuten edes 110-116cm villaisia leggingsejä mistään?), niin sitä täytyisi kai sitten tilata kangasta. Muuten kyllä odottaisin tämän kanssa lakon loppuun, mutta ensi viikolta on luvattu ilmojen kylmenevän ja jotain tarvittaisi välikausikamppeiden ja farkkujen alle lämmikkeeksi. 
Joten ehkäpä rikon lakkoa ja tilaan kankaan, mutta vain ja ainoastaan sen merinovillan (ja coolmaxia vaippoihin joita on nyt aivan liian vähän). Toisaalta taas tämän remontin keskellä ei ole tullut hirvittävästi ommeltua, niin voi olla että villatkin jäisi remontin jälkeiseen aikaan. Tätä täytyy selkeästi vielä miettiä...

Jotain pientä olen kuitenkin saanut aikaiseksi kaaoksenkin keskellä. 
Esikoinen sai tälläisen asun lämmittämään viileämpinä päivinä. Päässyt vasta parina aamuna käyttöön, mutta kohta on varmasti käytössä joka päivä ja talvella sitten topan alla kylmimpinä päivinä sekä pidemmillä ulkoiluilla.
Paita on Ottobren 'Sulo' jonka tein pitkähihaisena. Kaava oli yllätyksekseni kapeampi kuin muut Ottobren kaavat, joten paitakin jäi ehkä liian kapeaksi. Onneksi meillä käytetään aika napakoita paitoja muutenkin niin mahtuvat kyllä tämän alle, mutta seuraavan kerran en kyllä jätä saumavaroja lisäämättä. Kaula-aukon resorin tein pidemmäksi, hiukan poolomaiseksi jolloin suojaa paremmin.
Housut tehty omalla kaavalla jossa ei ole sivusaumoja ja yläreunassa on vain napakka resori ilman kuminauhaa. Yritin vähentään mahdollisimman paljon kerrospukeutumisessa helposti tulevia tönkköjä kohtia ja uskon siinä onnistuneeni.
Pallofleece ostettu Saksasta ja punainen yksivärinen Eurokankaan palalaatikosta. Resorit taisin ostaa kesäisellä Oulun reissulla Metsolasta.


Tälläisen sain Hipulta. Kiitokset siitä. Sain tämän jo aiemmin, joten nyt jäätte ilman lisäinfoa :)

Kuten huomaatte, saan siirrettyä jälleen kuvia koneelle. USB-piuhaan en löytänyt, mutta kahden viikon pähkäilyn tuloksena huomasin että tähn koneeseenhan saa muistikortin asennettua suoraan... Kuinka typeräksi sitä itsensä voikaan välillä tuntea.....

4 kommenttia:

 1. toi sulo on meillä ainakin ollut se hyvä kaava ja huomasin että koko 92 on samaa kokoa kuin nuissa papana/loikka jne pienempien koissa 86..joten meidän tyttökin sai saman mallin paidan pienillä muokkauksilla.

  mulle tulee vielä ensi viikolla saksasta kankaita ja sitten mäkin päätin olla loppuvuoden lakossa. ei oikein enää kankaat mahdu olemaan ja nyt on ollut hiljaisempaa ompelurintamlla.

  me&mamassa on muistaakseni villaa alaosastoon isommassakin koossa.

  VastaaPoista
 2. No ilmankos tuo 116 tuntuu 110 kokoiselta :D Laiskotti enkä jaksanut alkaa mittailemaan. Luotin siihen että Ottobre tekee takuu varmaa leveää muottiansa...
  Lakko tekee ihan hyvää. Varsinkin kun sopivasti ennen sitä täydentänyt varastojaan. Mulla alkaa olla pinna kireällä kun ei saa ommeltua ja vielä enemmän kiristää kun ei voi mitään ostaa ;D

  VastaaPoista
 3. Jos et kangasta halua tilata ja voisit ostaa villaiset leggarit niin meillä on tyttö tykännyt kovasti many monthsin merinovillaisista. Ja jos kaapista löytyy vanhoja villapaitoja, niin voisihan niistäkin...tosin noin isot täytyisi jo tehdä useammasta palasesta ja ehkä paidastakin.

  VastaaPoista
 4. Tämän setin väriyhdistelmä on tosi kiva! Pallofleece sopii kivasti paitaan punaisten hihojen kanssa. :)

  VastaaPoista