sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

For the love of finnish women


Täällä taas, pitkästä aikaa. Vuoden 2014 ensimmäinen postaus ja ensimmäinen muutenkin pitkään aikaan.
Ommellut kyllä olen, mutta en ole löytänyt inspiraatiota bloggaukseen. Tämä taas osittain johtuu siitä, etten jaksa blogata vaatteita joissa ei ole "mitään". Niitä olen siis ommellut - peruspertsoja ja -pirjoja käytettäväksi päiväkodissa ja koulussa. Oma työ on ollut lähiaikoina niin kiireistä, että kaikki extra on ollut liian aikaavievää.
Edelleen kiireinen, mutta hitto vieköön, minun on ommeltava enemmän. Tuntuisi pitävän pään paremmin kasassa.
________________________________________________________

It has taken it's time, but here it is. First post of 2014 and first in a long long time.
I have been sewing, but haven't had the interest to blog about them. And after a while, I found blogging basic clothes, with no twist boring. And that's what I've been sewing, basics, such as t-shirts and pants for the kids to wear in school/day care. I've been so busy with my own job that anything more just wasn't possible.
I'm still busy, but heck I need to sew more. It seems to keep me from going insane.Olen äärimmäisen onnellinen asuessani maassa, jossa on erittäin ihania naisia, jotka jaksavat yrittää. Viimeisen kahden, kolmen vuoden aikana kangastarjonta on uudistunut täysin. Suomeen on ilmestynyt paljon pieniä kangaskauppoja, jotka tuottavat itse kuoseja kankaalle ja asiakkaalle saakka.
_____________________________________________________________

I'm extremely lucky to live in a country with amazing women dedicated to sewing. In the last two (or three) years there's been an increase in small one woman operated fabric shops. And the best thing is, they don't just sell fabric - they design them too.


Tämä kyseinen kuosi on nimeltään Origami ja on kahden kauppiaan yhteistuotantoa - Majapuun ja Linnelin.
Neidille ostin pastellista versiota ja itselleni harmaana, joka on vielä palana pöydällä.
______________________________________________________

This cute jersey is named Origami and is a joint project of two different shops - Majapuu and Linnel.
I got the pastel version for The Girl and grey one for myself.


Heti kun näin kuvan tästä kankaasta, tiesin mitä siitä tulisi. Helppo kesämekko, se se olisi ja helppo se oli ommellakin. Yläosa on omasta suosikiksi nousseesta t-paidasta ja alaosa vapaasti leikattu ja kapealla kuminauhalla rypytetty. Lisäsin vielä vihreää puuvillapitsiä vyötärölle ja se oli siinä.
Päänteissä käytän nykyään usein kolminkertaisen resorikanttauksen sijaan kontrastinväristä resoria alavarana. Toimii hyvin ja tekee vaatteesta kevyemmän.
______________________________________________________________

When I saw this print, something clicked an I instantly knew what it was going to be. An easy summer dress and easy it was to sew too. The top part is from my own favourite t-shirt pattern and the bottom - no pattern for that, just scissors and fabric. Added some green cotton lace for the waist and that was it.
My necklines have also changed in the last year. I no longer bind them with ribbing but instead use ribbing as a facing and thus giving the garment a slightly lighter look.

18 kommenttia:

 1. nätti. sä kerkesit tätä tilata. mä mietin mutta kun ei ole kunnon suunnitelmaa niin en kehannut tilata kaappiin seisomaan.

  VastaaPoista
 2. Well, well, welcome! Youve been missed!

  -Paula

  VastaaPoista
 3. No kiva kuulla sinustakin taas:) Hieno mekko!

  VastaaPoista
 4. No höh, tuo origamihan on paljon kivempi ku ensin tajusinkaan! Hieno on mekko! :)

  VastaaPoista
 5. Kaunis! Pääntie on kiva, itse en ole vielä onnistunut alavaran ompelussa trikoolle... Käytätkö tukikangasta? Kiinnitätkö alavaran saumurilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mä ompelen tän alun samalla tavalla mitä kantatessakin (saumurilla oikeat puolet vastakkain), mutta en venytä resoria. Sitten kun molemmat olat on kiinni käännän nurjalle ja tikkaan kaksoisneulalla hiukan resoria venyttäen. En siis käytä tukikangasta näissä, niin säilyy jousto pääntiellä. :)

   Poista
 6. Tosi kaunis mekko. Ja hieno tuo pääntie. Täytyypä kokeilla, vaikka pelkäänkin, etten saa tehtyä noin siistiä jälkeä.

  VastaaPoista
 7. Voi hyvänen miten ihana kangas! Ja niin suloinen mekkokin :)

  VastaaPoista
 8. Kiva, kun taas saa lukea blogiasi. Tosi kaunis yhistelmä, kuosi ja mekko!

  VastaaPoista
 9. Wow, the fabric! It 's perfect for that dress.
  Thanks for mentioning how you finish the neckline. I will try that once!

  VastaaPoista
 10. Love the fabric. It's an inspiration. I hope we can see what you sew for yourself!! ;)

  VastaaPoista
 11. Hei! Kaunis mekko on! Innostamanasi tein kertomallasi tavalla lapsen pääntien tunikaan ja näyttää oikein kivalta. Jätin resoria hieman näkyviin oikealle puolelle. Ohuessa trikoossa moninkertainen resorikanttaus on usein liikaa ja saa kankaan vanymään rumasti. Kiitos vinkistä. t. Lily

  VastaaPoista
 12. Tämä on niin kaunis!
  Ne tekemäsi peruspertsat ja -pirjotkin olisivat kivaa nähtävää, sillä ainakaan minä en etsi blogeista välttämättä erityisesti jotain uutta ja hämmästyttävää. Näen mielelläni yhä uudestaan, miten taitava ihminen omalla tyylillään toteuttaa asioita, milloin tavallisempia, milloin erityisempiä. Sinulla on lahja värien ja kuvioiden yhdistelyssä ja kauniiden kuvien ottamisessa!

  VastaaPoista
 13. Niin kaunis tytär sulla! Ja mekkokin on kaunis.

  VastaaPoista
 14. Niin niin kaunis mekko! Tuo kangas on ihanaa ja sopii mielettömän hyvin mekkoon ja sen yksinkertaiseen malliin. Ja tuo pääntie on loistava!

  VastaaPoista