sunnuntai 10. marraskuuta 2013

I know what's wrong with me - For the love of stripes

Lähes puolet omistamistani kankaista on raidallisia. Kangaskaupoissa suuntaan ensimmäisenä raitoja kohti, enkä pysty sitä myöskään välttämään omassa pukeutumisessanikaan. Onko tämä osaltani tietoista ostamista, vai onko minuun juurrettu äärimmäisen syvälle rakkaus raitoihin jostain lapsuuden Maripaidoista? Oli miten oli, joka toinen kangas kaapissa sopii suosikkini, musta-valkoisen raidan kaveriksi. Ja jos blogiani selaa taaksepäin, löytyy sieltäkin paljon raitaa - todella paljon raitaa.
_____________________________________________________

Almost half of my fabrics are striped. When shopping I find myself drawn to the tables with stripy fabrics and I'm clearly not able to avoid them when it comes to my own clothes either. Is this something I do wittingly or does my love for stripes come from Marimekko t-shirts I used to have as a kid? Either way every other fabric in my stash could be matched to my favourite, b&w stripes. And if you find yourself browsing my older post, you're likely to find more stripes - whole lot of them actually.

*********


Joskus aikoja sitten sain loistavan ajatuksen, tai sitä se oli ainakin omasta mielestäni. Paita jättimäisellä ruusukkeella. Toteutus ei sitten toiminutkaan ja ruusuketta piti pienentään rutkasti. Kangaskin lopui kesken ja toiseen hihaan laitoin muuta raitaa - kuinkas muutenkaan.
_____________________________________________________

Way back in the day I had this amazing idea of shirt with this huge rosette in front. Well at least it was great in my mind. Execution was the problem and it I had to make it a lot smaller. I also ran out of fabric with the other sleeve so fixed it with another favourite of mine - red and white stripes.
Koska kangas loppui, oli sitä viipymättä tilattava lisää. Samalla tuli ostettua Sampsukan uutta Hertta trikoota (design Leena Renko). Ja hei, sehän sopii täydellisesti yhteen sen raidan kanssa...
________________________________________________________

As I ran out of my favourite, I just had to order more right away. Just so happend that I also bought this new print from Sampsukka called Hertta design by Leena Renko.
Ja meneehän se yhteen näiden Neropattienkin kanssa, jotka on suunnitellut ihana Elisa Tuohimaa ja kankaaksi sen sattoi Käpynen. Suuret kiitokset tulee ainakin täältä, kuosi on ihana ja jotain aivan ihan muuta mitä on tullut.
________________________________________________________

And you know what, it goes together with this one as well - Neropatit designed by Elisa Tuohimaa and made true by the lovely ladies from Käpynen. They tend to make my fabric dreams come true.

*********
Kaikki mekot ja paidat tehty samalla omalla kaavalla. Tai siis mekot on muokattu paitakaavasta.
Ja koska leikkasin metrin raitaa kerralla, ei kannattanut jättää sitä siihen. Kävin yhden aikaan yöllä vielä hakemassa yhden raidallisen kankaan kaapista ja leikkasin pikahameen. Kangas tässä Marimekkoa ja pallokas kuminauha Nappikauppa Punahilkasta.
Neiti on muuten sitten kova poseeraamaan - Vogue kutsuu...
_______________________________________________________

All of these are made based on my new favourite pattern drafted by me.
Because I had just cut metre of stripes at once I just couldn't stop there, oh no. Even if it was 1am I got another striped fabric from my stash and turned it in to skirt. Fabric from Marimekko and the spotted elastic from Nappikauppa Punahilkka.
She really can strike a pose - I hear Vogue calling...


8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. No näköjään. Pitkään aikaan ei ompele ja sitten kerralla rysäytetään kolme juttua samassa päivässä :D

   Poista
 2. Ihania mekkoja! Kivalta näyttää kun yläosa ja alaosa on eri kangasta. Laitatko jotain tukikangasta tai kuminauhaa tuohon vyötärölle saumaan? Toimiiko tuossa hameosassa myös ohut joustamaton kangas? Ihanasti yhdistelet kuoseja. :) T. Toinen raitoihin rakastunut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Yleensä laitan vyötärölle Framilonia, mutta koska sitä ei nyt ollut, käytin kapeaa ja todella pehmeää kuminauhaa (ostin joskus jonkun kuminauhapaketin Lidlistä ja siinä tuli juuri sopivaa tälläiseen juttuun), jolla rypytin helmaosan ennen kiinnitystä. Se jää sitten näppärästi saumurisauman sisälle :)
   Ja tottakai se toimii peruspuuvillastakin! Edellisen postauksen mekko on tehty niin :) Kesälle ajattelin hihattomia trikoo yläosalla ja kukkapuuvillaa helmaan :)

   Poista
 3. Nice!

  Mistä nettikaupasta parhaat raidat? Ne kotimaiset 100% puuvillaa on ainoat kankaat jotka olen saanut reikiintymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nämä on just sitä kotimaista :) Mulla ei ole nämä reikiintyneet ja itse asiassa ainoa raita joka on reikiintynyt oli Marimekon trikoota housuissa - johtui varmaankin reippaasta venymisestä, ennemmin kuin kankaasta ;) Omani hankin mistä milloinkin. Majapuulla on näistä värien puolesta meille sopivin valikoima.
   Parempaa laatua kaipaisin itsekin. Eli jos joku tietää mistä saa tälläistä kapeahkoa raitaa elastaanilla (puuvillaa tietysti, ei viskoosia), saa kertoa myös mulle.

   Poista
 4. Äh, mielestäni kirjoitin jo kommentin mutta se katosi. No. Siis. Täällä tunnen olevani "kotona", sillä joskus muinoin aloitin tästä ja parista muusta blogista niiden seuraamisen. Kivoja juttuja olet tehnyt ja kiitos kun bloggaat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoitit kirjoitit, mulla on kommenttien valvonta käytössä ;)
   Ja kiitos! :)

   Poista